Популярността на електромобилите набира обороти в цял свят, което обаче

...
Популярността на електромобилите набира обороти в цял свят, което обаче
Коментари Харесай

Още марки се отказват от дизела в полза на електромобилите

Популярността на електрическите автомобили набира обороти в целия свят, което обаче не се отнася и за транспортните средства, работещи с дизелово гориво. За да не изгубят своите позиции на пазара, автомобилните производители са принудени да се нагаждат към новите трендове и да се насочат към разработка и предложение на коли на ток. Сред тях и образуваният единствено преди дни тръст Stellantis.
В частност, заводът на Peugeot-Citroen в Тремери (Франция), който напоследък беше най огромният производител на дизелови мотори в света, минава към произвеждане на електромотори. През 2020 година те заемаха единствено 10% от продукцията на предприятието, т.е. към 180 000 единици. До 2025 година техният дял би трябвало да доближи 50%, което значи към 900 000 на година.


 Шеф на огромен авто производител се усъмни в електрическите автомобили Шеф на огромен авто производител се усъмни в електрическите автомобили
Групата PSA, която влизат френските производители Peugeot и Citroen, както и немския Opel, продължава да създава електрически автомобили, к...
Въпреки, че концернът стартира да препрофилира индустриалните мощности на предприятието, което го избави от закриването, това няма му помогне да запази работните места. Работата е там, че структурата на електромоторите е релативно елементарна и включва по-малко елементи спрямо мотора с вътрешно горене. И това сигурно ще накара компанията да редуцира част от чиновниците си. Очаква се, да бъдат закрити към 1/3 от работните места, което значи, че на улицата ще останат 1000 от сегашните 3000 служащи.
Тези числа засягат единствено едно дружество. Ако се брой цялата промишленост, единствено във Франция без работа евентуално ще останат към 15 000 индивида, до момента в който в Германия цифрата е 100 000 души. При това, тези индикатори ще не престават да порастват с нарастването на производството на електрически автомобили.
В същото време дизелите ще продължа да понижават, откакто до 2015 година техният дял на пазара в Европа беше над 50%. За 2020 година обаче той е понижен до 24,8%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР