Понякога урината не мирише на нищо. Друг път, например, когато

...
Понякога урината не мирише на нищо. Друг път, например, когато
Коментари Харесай

Защо мирише урината?

Понякога урината не мирише на нищо. Друг път, да вземем за пример, когато се разсъните заран, урината ви има „ мощна миризма на урина “. Но от време на време може да мирише на плодове, риба или даже просто да има кисела миризма. Какво става?

Въпреки че миризмата е значима, тя постоянно не е толкоз значима, колкото другите знаци, в това число цвета на урината. Така че обърнете внимание на миризмата и докладвайте за всички терзания на вашия доктор, само че не мислете за най-лошото, в случай че миризмата, която произвеждате, е малко странна.

Какво може да значи миризмата:

- На амоняк - Може да сте обезводнени. Миризмата на амоняк в урината дружно с парене, болежка при уриниране и тресчица може да значи зараза на пикочните пътища.

- На риба - Може да имате зараза, да вземем за пример трихомониаза.

- На сяра - дължи се на храни, като аспержи, чесън, сьомга, брюкселско зеле и къри.

- На кафе - при банкет на повече кафе.

- Сладникава миризма - Може да е зараза. Ако уринирате по-често може да е симптом на диабет.

- Силна миризма на урина - Може да се дължи на дехидратация, банкет на медикаменти и добавки (напр. вит. Б6)

- Неприятна (лоша) миризма - Може да имате систематичен проблем. Понякога стомашно-чревният тракт може да образува необикновена връзка с пикочните пътища, наречена фистула. Това кара част от изпражненията да се отделят в урината. Тогава урината става кафява.

Кога да се обадите на доктор?

Ако сте сигурни, че миризмата на урината не е обвързвана с нещо, което сте яли, или с смяна в диетата, обадете се на вашия доктор, който може да изиска да ви изследва за съществена причина, като да вземем за пример някое съществено заболяване. Ако имате спомагателни признаци като парене, постоянно уриниране или мътна урина, също би трябвало да се изследвате.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР