Понякога, според разположението на дома ни, все не намираме подходящи

...
Понякога, според разположението на дома ни, все не намираме подходящи
Коментари Харесай

Кои цветя можем да гледаме вкъщи на тъмно

Понякога, съгласно разположението на дома ни, все не намираме подобаващи слънчеви места за развъждането на обичаните си цветя. Но знаете ли, че не всички растения обичат и се развиват добре на директна слънчева светлина? Има типове, които изложени на слънцето не цъфтят, листата им пожълтяват и стартират да изсъхват. И макар че обичат сянката, те са също толкоз ароматни и красиви.

Сред тях има доста и разнообразни типове, които да изберете и с които да украсите дома си. Преди това просто би трябвало да определите степента  на осветеност на определеното място, с цел да можете да изберете вярното растение. И по този начин, кои цветя можем да гледаме у дома на мрачно?
Как да се грижим за стайните растения през отоплителния сезон
По време на зимния отоплителен сезон е нужно да сме деликатни със специфичната грижа за стайните растения, в противоположен случай те просто...
Прочети повече
Папратите са идеални за развъждане в домашни условия. Те чудесно виреят на сянка, само че са капризни към сухия въздух, в отопляемите през зимата пространства. Ето за какво би трябвало от време на време да пръскате листата им.

Спатифилиумът е идеално за развъждане цвете вкъщи. Това красиво растение обича сянката и не се нуждае от постоянно поливане.

Сансевиерата е растение, което не изисква доста грижи. То се развива добре, както в добре осветени от слънцето пространства, по този начин и на по-сенчести места.

Драцена маргината е едно изтънчено растение, което ще придвижи тропиците в дома ви. Ако се спрете на нея, би трябвало да знаете, че тя обича сянката, по този начин, че я дръжте надалеч от директна слънчева светлина.

Филодендронът, със своите големи зелени листа би стоял величествено в сенчестия ъгъл на вашата дневна. Той се нуждае от постоянно поливане, а в случай че доста порасне на височина, просто прищипете върха му.
7 растения, които можеш да отглеждаш даже в банята
Повечето домашни цветя се оправят добре в банята. Това не е сложна среда за тях, тъй като тропическите растения, които са най-вече стайни...
Прочети повече
Дифенбахията ще краси дома ви, изключително напролет и лятото, когато центърът на цветето се обагря със светли и нежни листа. Поставете я на полусенчесто място, да вземем за пример зад завесите на прозореца.

Хлорофитум е още едно доста красиво и скромно цвете. То устоя доста дълго време без светлина, само че и доста добре прочиства въздуха в пространствата.

Гелксината е цвете с доста красиви и нежни листа. Нея можете да поставите да виси от висока мебел или от подложка на тавана, даже и в най-сенчестия ъгъл. Единствените грижи за нея е да я поливате постоянно.

Неорегелия е тропическо растение, което устоя доста дълго време без светлина, та даже и на изкуствено осветяване. Ето за какво умерено можете да ѝ намерите уместно място в коридора или в банята.

Аглаонемата е скромно растение, което вирее чудесно в слабоосветени пространства. Тя е идеалният вид за начинаещите цветари, които нямат задоволително опит, в развъждането на цветя, само че желаят да прибавят зеленина в дома си.
Сложете някое от тези цветя в спалнята си и вижте какво ще се случи
Стайните растения са съвършената украса за всеки дом, само че те могат да бъдат и извънредно потребни за цялостното здраве. Някои от тях...
Прочети повече
Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР