Понякога почистването на къщата може да отнеме много нерви: постоянно

...
Понякога почистването на къщата може да отнеме много нерви: постоянно
Коментари Харесай

12 елементарни трика, благодарение на които ще отделите 2 пъти по-малко време и усилия за почистване

Понякога почистването на къщата може да отнеме доста нерви: непрекъснато замърсяване, неприятни миризми и неочаквани проблеми като петна от багра върху облеклата на детето след боядисване – всичко това ще вбеси всеки. Подобни ежедневни процеси обаче не е наложително да провокират тъкмо такива страсти.

Проучихме всевъзможни трикове, с цел да създадем семейството толкоз по-лесно, и сме подготвени да споделим с вас някои от най-простите, само че най-ефективни препоръки.

12. Почистете вътрешността на бутилките с ориз

Измиването на бутилки с тясно гърло от вътрешната страна е друго търсене: даже благодарение на специфични тесни четки не постоянно е допустимо да се реализира стремежи резултат. Ако просто се сблъсквате с този проблем, пробвайте трика с ориз.

Просто налейте малко вода в бутилка, прибавете шепа ориз и капка перилен препарат. След това затворете или покрийте компактно шията с дланта си и разклатете добре. Оризът ще изстърже мръсотията от стените и бутилката ще бъде като нова.

11. Спестете си труда да миете кошчето за котка

Ако сте изтощени да отделяте доста време и старания за разчистване на кошчето за котка, този елементарен трик е за вас. Просто поставете тавата в торба за отпадък и поръсете постелка от горната страна. Сега, когато пристигна време да го замените с нов, всичко, което би трябвало да извършите, е да извадите торбичката дружно с пълнителя с няколко придвижвания на ръката и да я изхвърлите.

10. Използвайте бръснач, с цел да премахнете боята от облеклата.

Ако вие и вашите деца обичате да рисувате, тогава евентуално знаете от първа ръка какъв брой мъчно е да се отървете от петна от багра по облеклата.

Има обаче решение: вместо да измиете оцветените места, пробвайте да ги почистите с бръснач за еднократна приложимост. Вярно е, че методът не е подобаващ за всички типове тъкани, само че най-малко ще работи отлично върху вълнени неща и дънки.

9. Използвайте градинарски ръкавици, с цел да премахнете праха

Отнема доста самообладание, с цел да изтриете целия прахуляк от цветя, декоративни джунджурии и други дребни интериорни предмети. Но този развой може да бъде улеснен, в случай че замените тромавия парцал за такива дребни елементи с чифт памучни градинарски ръкавици и просто преминете с ръце по всички повърхности.

8. Поставете сашета с деен въглен, с цел да премахнете неприятните миризми в жилището

Ако усещате неприятни миризми в дома си, пробвайте да употребявате деен въглен: той е най-хубавият абсорбент и неутрализатор на миризми.

Просто би трябвало да го изсипете в платнени или хартиени торбички и да го поставите върху всички проблематични зони. Например, поставете там, където има тава за котки, кофа за отпадък, обувки или в спортна чанта.

7. Събирайте дребни играчки из къщата с метла и прахуляк

Навеждането и вземането на дребни играчки от пода с ръце е прекомерно изморително, а в случай че имате проблеми с гърба и ставите, това е просто изтезание. Следващия път, когато би трябвало незабавно да съберете нещо като Lego още веднъж от пода, просто вземете метла и кофата и изметете частите, след което ги хвърлете назад в кутията. Просто и елементарно.

6. Поставете постеля или тава под стойката за обувки

Най-добрият метод да опростите процеса на разчистване е да се погрижите авансово за „ клопките “ за нечистотия. В този случай ролята му може да изиграе подложка за обувки или най-малко чердже, което би трябвало да се сложи под стойката за обувки.

Те ще предотвратят както очевидното замърсяване под формата на течаща киша през зимата и есента, по този начин и неусетното разпространяване на пясък и прахуляк от подметките към къщата.

5. Направете собствен личен спрей за унищожаване на миризми от тапицерия

Справянето с неприятните миризми е проблем единствено по себе си, само че когато става дума за мебели, може да бъде много мъчно. За благополучие има принадлежности, които оказват помощ да се справите с това, а някои могат елементарно да се създадат сами.

Така че, с цел да се отървете от нежеланите миризми, идващи от тапицерията на дивана, прибавете оцет и обичаното си етерично масло във водата, а по-късно напръскайте продукта върху мебелите. Просто не забравяйте първо да го тествате на неосезаем сектор. И когато тъканта е суха, почистете мебелите с прахосмукачка.

4. Отстранете упоритите замърсявания от листа за печене благодарение на листовете за сушене на пране

Малко евентуално е някой да се радва на потребността да почиства огромни съдове като тави за печене и тигани. Те към този момент плашат със своята обемност, а когато става дума за изгорени останки от храна, въобще не желаете да се захващате с работа.

Въпреки това, има чист трик за предварителна обработка на съдовете си: пробвайте да поставите 1 или 2 сушени листа на дъното, прибавете вода и оставете да престои една нощ или най-малко няколко часа.

След излагане на продукта, измийте повърхността както нормално. Тъй като мръсотията ще омекне и ще се отдалечи сама, не е нужно да полагате доста старания.

3. Отстранете гумените ожулвания от пода с топка за тенис

В къща с деца постоянно можете да срещнете проблем, когато на пода се появят гумени драскотини. Обикновено те остават от обувки или играчки и се отстраняват с огромна компликация – даже избърсването не постоянно оказва помощ.

Но елементарната тенис топка може да помогне. Това е един от най-лесните способи за унищожаване на тези белези: просто полирайте покритието с топка.

И с цел да увеличите натиска и в това време да се спасите от нуждата да се спускате на пода, направете кръстообразен прорез на топката и вкарайте горния завършек на метлата или мопа в дупката.

2. Поставете 2 изтривалки на входа

Друг извънредно ефикасен уловител на нечистотия са изтривалките. Вместо 1, поставете 2: извън и вътре в жилището. По този метод ще осигурите двойно разчистване на подметките на обувките, а проникването на киша или пясък в коридора доста ще намалее.

1. Поставете гъба в хладилника, с цел да всмуква непотребната влага

Често се случва в отделенията с плодове и зеленчуци да се натрупва влага, което в последна сметка води до повреждане на продуктите. Ако се пренебрегне, плодовете може даже да стартират да гният и да мухлясат, което ще наложи цялостното измиване на цялото поделение.

Колкото и да е необичайно, най-обикновената гъба може да удължи живота на продуктите и да си спести нуждата от непланово разчистване на хладилника. Просто би трябвало да го поставите на дъното на рафта със зеленчуци и плодове, тъй че да всмуква непотребната влага и да не й разрешава да се популяризира.

Може би и вие употребявате някои трикове, които вършат почистването по-лесно и по-бързо?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР