Понякога не обръщаме достатъчно внимание на здравето си и то

...
Понякога не обръщаме достатъчно внимание на здравето си и то
Коментари Харесай

Как да разберем, че бъбреците ни може да са в опасност?

Понякога не обръщаме задоволително внимание на здравето си и то не заради безгрижие, а заради обстоятелството, че има признаци, които доста елементарно можем да пренебрегнем и да не им отдадем никакво значение. Бъбреците са органи, които нормално не виждаме досега, в който не ни застигне бъбречна рецесия, която е в действителност доста мъчително и неприятно преживяване.

“Кои са тези дребни признаци, за които би трябвало да следим, с цел да избегнем възможни съществени бъбречни проблеми? ”

Бъбреците пречистват цялото ни тяло по 24 часа в денонощието и поддържат салдото на главните субстанции, включително на натрия, калия и на водата. Те имат свойството да създават някои витамини, подпомагащи образуването на костната система. Тяхна функционалност е и да наблюдават за образуването на алените кръвни кафези в кръвта ни. Именно по тази причина е прекомерно значимо да следим за всеки дребен признак, който може да се окаже „ добър “ предвестител и да ни избави от по-сериозни бъдещи проблеми.

Високо кръвно налягане
Много постоянно споделяме „ аз от край време съм си с високо кръвно “ и до там завършваме тематиката. А не трябва, тъй като от време на време точно високото кръвно и най-много забележителното повишение на границите му, са сериозен сигнал за проблем с бъбреците. Добре е да се вършат проучвания на бъбреците при непрекъснато високо кръвно, както и противоположното - да се иде на кардиолог при открити бъбречни смущания.

Напълняване
Решаваме, че сме хапвали повечко в последно време или че просто с възрастта метаболизмът ни се е забавил. Помислете отново. Ако забележите забележителна смяна в тежестта, въпреки да не сте променяли хранителния си режим, повода не рядко може да е бъбречна зараза, която води до задържане на течности в тялото и до оток.

Анемия
Именно тези органи пречистват кръвта, а нарушаванията във функционалностите им водят до анемия. Затова преди да започнете да похапвате повече храни, богати на желязо и даже да прибегнете до спомагателен банкет на желязо под формата на хапчета, обърнете внимание на бъбреците си.

Сърбеж по кожата
В някои случаи точно това е началният признак на бъбречни нарушавания и той не е нещо, което може да пропуснете. Помнете, че всеки по-продължителен сърбеж по кожата, който не е породен от алергия и не наподобява като обрив (рядко може да съставлява ситни пъпчици), е признак за проблем, който прекомерно допустимо да е бъбречен.

Подути стъпала
Ако чувствате краката си тежки и стъпалата непрекъснато подути, изследвайте бъбреците си- допустимо е точно те да са повода. Неслучайно бременните дами с отоци на ходилата минават и през изследания на урината на нараснали равнища на билирубин.

Общи признаци
Слабост, непрекъсната отмалялост, липса на сила, леко нараснала температура, загуба на вкус, гадене, безсъние- може да ги изпитате при съвсем всяко друго заболяване и въпреки всичко, имайте ги поради и при бъбречните.

“Промяната в периодичност на уринирането и цвета на урината, както и болката в лумбалната болест са сигурните признаци, че нещо не е наред точно с тези органи. ”

И въпреки всичко, не чакайте да се стигне до сериозните признаци, а обърнете внимание на сякаш незначителните. Вярно е, че от време на време тялото е непредсказуемо и може да ни подведе, само че по-добре да мислим, че има проблем и да посетим доктор, с цел да се уверим, че не е по този начин, в сравнение с да гадаем или да подценяваме признаци, които могат да се окажат решаващи за попречване на бъдещо заболяване.

Малките препоръки, които би трябвало по принцип да спазвате, с цел да избегнете бъбречни проблеми са:
• Да намалите количеството сол, което приемате.
• Да увеличите количеството вода, подчертаваме вода, тъй като соковете, кафето и газираните питиета в тази ситуация не са ви от изгода. Чай с допустимо по-малко количество кофеин и най-малко 1,5 л вода дневно са наложителни, с цел да намалите риска от заболели бъбреци
• Гледайте облеклата ви постоянно да покриват кръста - дръжте го на топло. И най-малката простуда може да ви докара съществени затруднения.
• Движете се и спете повече

Имайте поради, че бъбреците се лекуват единствено в ранен етап на болесттите. След това ще ви бъде доста по-трудно да се преборите. А имайки поради за какъв брой значими органи приказваме, не си позволявайте опитите. При най-малкото подозрение за проблем, се обърнете към доктор.

Причините за бъбречна зараза могат да бъдат доста - простуда, корист с алкохол или медикаменти, високо кръвно, диабет и други Просто бъдете нащрек във връзка с здравето си.

Важно - авторката не е здравно лице. Молим, при каквито и да е подозрения за проблеми, обърнете се към лекуващия си доктор, който ще ви насочи към експерт. Не предприемайте самодиагностика и самолечение.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР