Понякога човек изпада в такова състояние, в което започва да

...
Понякога човек изпада в такова състояние, в което започва да
Коментари Харесай

Упражнение за бързо излизане от негативно състояние

 Упражнение-за-бързо-излизане-от-негативно-състояние

Понякога човек изпада в такова положение, в което стартира да излиза „ отвън кожата “ си без особени учредения от ден на ден и повече. Например малко нарушение на различен човек може да провокира гневна реакция, както и дълбоки изводи от нея. След това следва удивление по какъв начин сме съумели да създадем такива заключения и да изградим цяла верига от разсъждения и какъв брой са несъответстващи, въпреки сега на вбесяването те да са ни изглеждали истина.

За да не „ прелеете чашата “ е потребно да излезете от това отрицателно положение, да се успокоите, да отпуснете напрежението и порива към нежелани дейности, да възстановите контрола над себе си.

Това може да бъде освен нападателна реакция, само че и неуместна натрапчива концепция, изискваща реализация, или отрицателни мисли, които непрекъснато и неефикасно се въртят, изтощавайки ви енергийно. Как да измененията обстановката?

Помага следното упражнение: станете и си представете, че вашето нападателно, натрапчиво или несвоевременно сега положение се намира на същото място, на което стоите и вие.

Това положение съществува във тип на призрак, повтарящ по форма вашето тяло като разтягащ се костюм. Представете си го колкото се може по-реалистично, усетете това компактно покриващо чувство към тялото, а по-късно постепенно направете крачка обратно.

При това отчетливо си представяйте, че излизате от този „ костюм “. Вие сте излезли и към този момент се намирате в друга позиция, а фантомът си е останал на предходното място. По-нататък задачата се състои в това да измененията посоката на мислене, неотложно занимавайки се с нещо друго, забавно или потребно за вас, тъй като известно време евентуално от време на време ще зародят импулси да се поддадете на нежеланите мисли и страсти.

Ако превключите на тях, ще се върнете в отрицателното натрапчиво положение и последователно още веднъж ще се напрегнете. Обикновено, след излизането от „ костюма “, настава значително облекчение, мислите се проясняват и се покачва контрола над обстановката.

Можете да постъпите и иначе. Например да вземете салфетка и да си визиите по какъв начин вашето отрицателно положение, цялата сила от нежеланата роля, както и съпровождащите я мисли и страсти се придвижват в тази салфетка. След това изхвърлете салфетката и известно време с изпитание на волята се удържайте от това да се поддадете на угасващите импулси на отрицателното.

Какво се случва? По време на осъществяването на упражнението човек измества позицията на сборната точка, той се отделя от предходното положение, става наблюдаващ. Състоянията ръководят индивида единствено когато той е изцяло оприличен с тях, смесен.

Достатъчно е да заемете позиция на наблюдение и въздействието им доста отслабва. По същия метод, до момента в който възприемате импулсите от въздействащите обекти, да вземем за пример мислите или страстите на хората като свои лични, няма по какъв начин да се отбраните от тях, не можете да ги управлявате.

Но щом осъзнаете какво се случва с вас и към вас, незабавно се появява опция да избирате и да имате по-голям надзор над обстановката.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР