Днес военният министър Атанас Запрянов посети 55-и инженерен полк-Белене. На

...
Днес военният министър Атанас Запрянов посети 55-и инженерен полк-Белене. На
Коментари Харесай

Военният министър Атанас Запрянов посети гарнизон Белене

Днес военният министър Атанас Запрянов посети 55-и инженерен полк-Белене . На къс брифинг командирът на полка полковник Петко Петков показа структурата, задачата, дилемите на формированието, както и ученията и подготовките, в които взе участие. Той увери, че инженерните формирования поддържат висока степен на подготвеност за осъществяване на поставените задания.

Министър Запрянов изрече задоволеност от чутото и благодари на командира и командването на полка за напъните.

По-рано денем министърът на защитата Атанас Запрянов се поклони пред паметта на жертвите на комунистическия режим в лагера „ Белене “ . Той участва на годишното поклонение на Втори обект на остров Персин, където сервира венец пред Мемориала на жертвите и потърпевшите от комунистическите репресии. Пред медии министър Запрянов акцентира, че сходни събития би трябвало да се помнят, с цел да извлечем поуките от тях.

„ Сложна и спорна е нашата история, само че най-тежко е, когато имаме противоборство и репресии на българи против българи по идеологически аргументи – противоречие с тоталитарния режим, който беше натрапен. Тези страдалци тук са платили със свободата си, някои и с живота си, тъй като са желали да живеят свободно. Затова това, което имаме през днешния ден като народна власт, като опция всеки свободно да излага своите мисли, визии и да възнамерява своя живот, би трябвало да се пази “ , уточни той.

Йотова: Фолклорът е невидима, само че здрава връзка на българите с Родината

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР