Понеделник, 12 ноември В събота и неделя на много места

...
Понеделник, 12 ноември В събота и неделя на много места
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 12 ноември
 Из делниците на един вманиачен (5 – 9 ноември)  Из делниците на един вманиачен (29 октомври – 2 ноември)  Из делниците на един вманиачен (22–26 октомври)
В събота и неделя на доста места в страната хора стачкуват. За най-различни работи стачкуват. Едни против високите цени на горивата, други против повдигането на налога за старите коли, трети – за повишаването на " Гражданска отговорност ". Четвърти стачкуват сложно, за всичко. Управляващите малко се стреснаха в първия миг, само че бързо се ошоперкаха, както споделят на село. (Казват го за дребни прасенца, само че от време на време и за хора.) Цветанов и Горанов поведоха контраатаката. И небрежно обясниха гражданското неодобрение със сюжети за политическа дестабилизация на страната. Може и по този начин да е, не го изключвам. Нинова май се е сънувала министър председател.

 От някъде се появи фотография на джип с съветски номера и мутри по спортни екипи. Не сме единомислещ. Може да са от протестиращите и тогава това значи едно, само че може да са пратени и от властта и тогава значи напълно друго. И дописката в „ 24 часа “ не е еднопосочна. Ако „ кой “ е въпрос, значи едно, в случай че е отговор – напълно друго.

Цецерон обяснил, че държавното управление няма виновност за цените на горивата: „ Формирането на цената на горивата не е функционалност на държавното управление, а на комисията КЕВР и комисията КЕВР е определена от българския парламент… Даже и КЕВР, както сподели Влади, не е виновна за цената… "

Комисията КЕВР. Ако избесят държавниците, Цецерон на права бога ще си иде!
Може ли да си началник на най-голямата парламентарна група, от теб да зависи цялото законодателство и да си кух като градинска лейка?!

Явно може, но бива ли?!

Нали чухте какви промени предлага ГЕРБ в Наказателен кодекс за битка с домашното принуждение? Вече не можеш и да креснеш на жена си! Цял живот си я учил да разчита интонационно заканите, които я дебнат, а в този момент всичко отива на кино! Д-р Филипов знае най-малко шест метода да каже: „ Направи салата! “ И в този момент те желаят да ме лишат от шестия, най-ефективния! Да се изучавам на остарели години да ѝ съскам…

От една до пет години затвор, в случай че ѝ крещиш, критикуваш я, засрамваш я, порицаваш я, наричаш я гъска… Дядо цялостен живот в яда си викаше на баба мисирка, само че живяха в мир и сговор 60 години!

Вносители на това безумие са ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева и шефът на правната комисия Данаил Кирилов. А министър Цецка е дала позитивно мнение. Все изявени мислители.

Вие сте умни хора (лаская ви!) и ще се сетите, че в тази ситуация употребявам конотативното значение на думата „ мислители “, а не денотативното. Нали? В тези глави полетът на мисълта е неосъществим заради гъстата мъгла. (Валери Дечев)
Както виждате, системата на ГЕРБ е по този начин направена, че каквато и нелепост да измислят като закон, няма какво да я спре. Върви си от правната комисия до министерството и назад като по мокро кадифе.

Хубаво е, че има и хора като Горанов, които знаят истината за КЕВР и не я крият от сътрудниците си. Според „ Влади “ свободният пазар дефинира цените на горивата, което, несъмнено, е правилно, само че единствено за местата, където пазарът в действителност е свободен.

Анджак сме го загатнали... От 6 години тоя пич (дано не пресилвам!) живее със фамилията си в жилище от 180 квадрата в първокласния затворен комплекс ”Есте ”, благосъстоятелност на олигарха Кирил Домусчиев. Който също така е и ръководител на най-голямата работодателска организация КРИБ, което внася в сюжета спомагателна конспирация. Би могло да се каже даже, че внася морално-криминални детайли. Според в. ”19 минути ” за тези 6 година наемът възлизал на към 254 000 лева, които Горанов не може да оправдае с формалните си приходи. Според имотната му декларация, той и брачната половинка му, също държавен служител, имат 11 000 лева налични и влог от 59 000 лева За да излезе от това брутално несъгласие, Горанов сподели по тв приемника неотдавна, че апартаментът му бил възложен гратис. А комплексът, вика, не е на Домусчиев, а на „ Адванс пропъртис “. Което е истина, само че единствено половината истина. Защото притежатели на „ Адванс Пропъртис “ са братята Домусчиеви.
За такова нещо в белите страни не просто ще го уволнят, ами ще го затворят и ще изгубят ключа! Но за благополучие на ръководещите Бегето не е и скоро няма да стане бяла страна.

И тъй като ние не сме най-глупавият в махалата и сме наясно, че гратис е единствено сиренцето в клопката, та желаеме да попитаме по какъв начин ли се отплаща Горанов за безплатния апартамент. Представете си да вземем за пример, че Домусчиев крие налози в изключително огромни размери. И Горанов го чадъри от кое място Национална агенция за приходите. Съвсем примерно го споделям. Една такава услуга заслужава Домусчиев да додава и някой лев към безплатния апартамент. Или примерно, напълно примерно, най-после на мандата на министъра той да продължи да живее в този апартамент, само че към този момент като притежател.

На конференция под заглавие " Fake news of true trolls " вицето Илияна Йотова рекла, че ни лъжат по 200 пъти на ден.
Глупости на търкалето. Има дни, в които 200 пъти единствено на Борисов няма да стигнат. Защото, както сме отбелязвали и различен път, министър председателят ни обича да послъгва. Някои даже го назовават патогенен измамник, само че ние не сме чак от тях. Но е реалност, че лъже и когато би трябвало, и когато не би трябвало. Лъже и за бъдещето, и сегашното, а в последно време взе да ни лъже и за предишното.
„ По времето на партията на Радев, вика, карахме коли единствено в неделя. “

Партията на Радев…

„ В Симеоново имаше седем или девет щатни партийни секретари. Събраха ни в салона и ни споделиха - приятели, до през днешния ден бяхме комунисти, а от на следващия ден сме деполитизирани… Тогава им заявих, че тъй като това е огромна нелепост, няма да се деполитизирам. И напуснах. “

Напусна Министерство на вътрешните работи, с цел да не напусне партията на Радев…

Но за неделното шофиране грозно лъже. В Пазарджик постоянно палехме колата и отивахме да пием кафе в столицата на Южна България. (От Пловдив ли си, майна, или от провинцията?!) После започнах работа в София и известно време си живеех в Пазарджик и пътувах по два-три пъти в седмицата. Врътках по 15-20 000 км. на година. Тогава казусът не беше бензинът, а колата. Но то е различен история.

Вторник, 13 ноември

Проект на проект за устойчива градска подвижност на столицата с небосвод до 2035 година на обединяването " Инфрамобилплан ", който беше показан на вниманието на транспортната комисия към СОС, планува ограничението на придвижването на колите в центъра, насърчаване на пешеходното и велосипедното придвижване, възстановяване на публичния превоз, основаване на градска железница и така нататък Но с цел да стане това, общината трябвало да влага 3 милиарда лева в превоз и инфраструктура. С което ние не можем да се съгласим. За да влязат в превоза и инфраструктурата 3 милиарда лв. би трябвало да се влагат 5-6 милиарда Може да се влагат и 3 милиарда, само че тогава действително ще влязат 1.5 милиарда Опитът демонстрира, че нещата постоянно са фифти-фифти: колкото се вложат, толкоз се и открадват.

Мислите, че пресилвам? Така ли? А какво ще кажете за 10 млн. лв. на километър нормално шосе? Колегата Владо Йончев показа във ФБ: „ Днес подписаха за най-скъпия път в галактиката - 10 млн. на километър от Калотина до Драгоман, без да е автомагистрала по към този момент съществуващо трасе. С фаянсовите плочки от Седмочисленици да го облепят, отново няма да излезе толкоз. “

Абсолютно е по този начин. Ако това шосе е необятно примерно 10 м., тогава квадратът излиза по 1000 лева За тия пари може да му се мине и един златен варак. Пладнешки обир, няма друга дума.

Не знам дали тая власт ще си изкара мандата, само че почна да краде като че ли на следващия ден сдава.

Време за героизъм! Малко на практика подвиг след смелите думи не би трябвало да навреди. Асоциация на европейските публицисти – България изиска от президента Радев да наложи несъгласие на медийния закон на Пеефски. За страдание президентът не посмя. Всички знаем, че генералът-пилот е доста самоуверен, само че очевидно не от самото начало. Или не по всички въпроси. При това, в случай че може да се каже, че въобще е имало някакъв опит за отпор против този нездравословен и рисков закон, то той пристигна точно от партията на Радев. И макар и косо той не посмя да се конфронтира с Движение за права и свободи и Пеефски.

Ей, видяхте ли фотографията? Голяма мистерия, напряко магия. На церемонията за 100 година от края на Първата международна война Радев се снимал с президента Путин. Двамата с дамата до него се снимали. Още на пръв взор прави усещане, че Путин е с мъничко по-висок от Радев и Деси.

 А, в случай че си спомняте, когато вицепремиерът в оставка Симеонов видя за пръв път Деси, беше впечатлен от растежа ѝ и я назова „ дълга жена “. А президентът е даже и малко по-дълъг. То по този начин си е и редно, де. Както написа Чудомир в дневника си през 1958 година, „ мъжът би трябвало всеки път да е по-стар, по-висок, по-тежък и по-грозен от своята жена “. Радев е напряко съвършеният мъж за Десито. И народът се чуди и се пита по какъв начин по този начин Путин е по-висок от дългата жена и по-дългия ѝ мъж. Те ли са се навели, Путин ли е стъпил на столче.
Не четете, бе, братя! Не четете и по тази причина се питате. Или четете, само че не помните. Преди известно време ви писах, че за „ по-нататъшно рационализиране на държавната наградна система на Русия “ Путин утвърди званията „ Заслужил публицист на Русия “ и „ Заслужил служащ в областта на връзките и информацията на Русия “. Наградната система е извънредно значима за съветската публицистика. И за всяка публицистика, де.

По това време почти президентът на Хърватия Колинда Китарович посети Русия и се снима с премиера Медведев, именуван постоянно нанопремиер поради богатирския му растеж. Но на фотографията беше с една глава над Китарович. И тогава в съветската преса се появи следната задача: „ Ръстът на президента на Хърватия Колинда Китарович е 170 см. Ръстът на недорасляка (недомерка) Медведев е 150 см. на кънки. Въпрос: Колко държавни награди на РФ има фотографът? “

На фотографията Медведев наподобява най-малко с 5 см. по-висок от Китарович, която в живота е с 20 см. по-висока. Може ли това да се реализира без съответната наградна система? Не, несъмнено.

А остарелият президент и новата му жена също са в Париж. Макрон връчи на Плевнелиев най-високото френско държавно отличие Ордена на Почетния Легион. Не знам за какво се е наложило да му го връчи.

Сряда, 14 ноември

В. „ Сега “: „ Еврокомисията даде индулгенция на ръководещите в България… Европейска комисия огласи през вчерашния ден най-абсурдния от всичките си 18 годишни и междинни отчети за България, които е написала от 2007 година по контролния МСП. “

И като похлупак на целия ни назадък Европейска комисия на процедура дава обещание следващата година да отстрани МСП.

„ Новият отчет, написа сътрудника Терзиев, не прави разбор на действителното положение на правовата страна, а се лимитира единствено официално да наблюдава по какъв начин се извършват 17-те рекомендации, които се съдържаха в отчета й от януари 2017 година Резултатът съгласно Брюксел е следният: 2 рекомендации са изпълнени, 6 рекомендации са съвсем изпълнени, а по 9 е регистриран " забележителен прогрес ". Така излиза, че няма сфера, в която страната да не е подобрила значително своя облик. “

Единствената рецензия се отнася за непряк на МСП проблем – медийната среда: „ Международните наблюдаващи означиха значително утежняване на медийната среда в България през последните години, като българският медиен бранш се характеризира с непрозрачна благосъстоятелност и едва използване на журналистическите стандарти. “

Когато излезе отчетът на Европейска комисия за ненапредъка на България през 2015 година написах: „ Ако не знаех, че е невероятно, щях да кажа, че наподобява като платен. На фона на всичко, което се случва и не се случва в Бегето, звучи като насърчение… “

Днес към този момент съм сигурен, че са намерили метод да го купят. Или „ со паре, или со дупе “. Искам да кажа с послушание, да не си помислите нещо симитлийско… Възможно е и с дамаджани с вино. Мавруд да вземем за пример. Маврудът е типично нашенско вино, не се среща другаде. Лекува доста заболявания, в това число и продължителен ишиас. Чел съм някъде, че синът на Раул Кастро е заченат с мавруд. Раул се оплакал на Добри Джуров, че прави единствено щерки и бай Добри му рекъл: „ Има едно прелестно българско вино – мавруд. Който го пие, му се ражда момче. ” И му пращал до момента в който Раул добил момче - Алесандро Кастро.

Колко българи на мавруд са заченати… Тогава още не бяхме толкоз положителни в химията.

Христо Иванов вика: „ Текстът на отчета на Европейска комисия по Механизма за мониторинг на българското правораздаване граничи с гротеската и оставя чувство за тежък припадък на институционален " ишиас ". И в това, за жалост, няма особена изненада. “
А ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов назова оценката, която Брюксел дава на правосъдната ни система, „ невиждана “. Само можем да гадаем, сподели Панов за какво Европейска комисия е избрала този метод. Струва ми се обаче, че надали в миналото ще се доближим един към различен с положителната остаряла Европа, в случай че отсега нататък ни свързват не полезностите, а лъжливите мостове на илюзиите. “

Властта обаче е на противното мнение. Властта изпадна в триумфализъм. Екатерина Захариева: „ Докладът отразява обективно устрема на всички институции за промяна в правосъдната система. " При Тетка Цачева стремежът е прераснал в следствие: „ Докладът е позитивен, справедлив и ясно акцентира необратимостта на осъществените промени. "

Прокуратурата също е щастлива: " Силно удовлетворяваща е позитивната оценка за положените старания и постигнатите от България устойчиви резултати… "

Дето пееше Данчето Христова, „ Валяло е, а аз не съм усетила… “ Тайно и бавно ръководещите са направили правосъдната промяна и ние не сме забелязали. И още не виждаме.

Следва на стр. 2

Страница на публикацията: 0102
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР