Поне три големи музея в България отбелязват юбилеи тази година

...
Поне три големи музея в България отбелязват юбилеи тази година
Коментари Харесай

Как музеите стават приятели със своята публика


Поне три огромни музея в България означават юбилеи тази година и в стратегиите и на трите е включена Петата национална среща "Съхраняване на националната еднаквост и музеите в България като част от устойчивото развитие", която стартира през днешния ден в Пловдив и ще продължи три дни, предава кореспондентът на БГНЕС от града.

Сред юбилярите са Регионалният етнографски музей в Пловдив, който навършва 100 години, Националният политехнически музей, който е на 60 и Националният музей "Васил Левски" в Карлово, основан преди 80.

На срещата ще участват музейни служащи от цялата страна, които ще дискутират по какъв начин и за какво музеите у нас и по света са сполучливи, когато стават другари със своята аудитория, по какъв начин това може да се доразвива и обогатява и кои са главните правила и образци за музейни другарства. Над 35 презентации ще бъдат показани на тази тематика, а с изключение на музейни служащи, в полемиките ще вземат участие и представители на сходни и партниращи организации.

Организатори на срещата са Министерство на културата – дирекция „ Културно завещание, музеи и изобразителни изкуства “, Община Пловдив, и Регионалния етнографски музей. Партньори на събитието са Община Асеновград и Исторически музей – Асеновград. Срещата се организира в Дома за културата "Борис Христов" в Пловдив. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР