Поне 85% по-малко туристи ще посетят Южното Черноморие това лято.

...
Поне 85% по-малко туристи ще посетят Южното Черноморие това лято.
Коментари Харесай

Чакат 85% по-малко туристи по южното ни Черноморие

Поне 85% по-малко туристи ще посетят Южното Черноморие това лято. Прогнозата е на ръководителя на Регионалната туристическа камара Иван Иванов. По думите му в областта на туризма всеобщо се освобождава личен състав и това ще усили с близо 30% безработицата през есента, съобщи БНР.

Само от 4 страни са чартърните полети с задгранични туристи по Южното Черноморие това лято, сподели Иван Иванов.

Според него картината е извънредно тревожна. " Ако се опитаме да проучваме обстановката с чартърните полети  на летище Бургас, те идват единствено от Германия, Полша, Чехия и Нидерландия. поляците употребяват единствено нискотарифни самолетни компании. Резервират къщи за посетители, фамилни хотели онлайн. От Чехия имаме единствено един чартър всяка неделя. Словашките компании са резервирали седмично единствено по пет седалки ", сподели Иванов.

Какво може да направи страната ни за подкрепяне на сектора съгласно шефа на районната туристическа камара?

" Трябва да се търсят облекчения по поредност посоки. Такси и налози и да се отсрочват за бъдещи интервали. Само по този метод може да се помогне на дребния и междинен бизнес. Големите ще се спасят, само че дребните, известна част от тях ще загинат ", сподели специалистът.

Уикенд туризмът и дребното чартърни полети с задгранични туристи няма да спасят сезон 2020-а добави още Иван Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР