Ползите от оризовото мляко са толкова многобройни и съществени, че

...
Ползите от оризовото мляко са толкова многобройни и съществени, че
Коментари Харесай

Невероятните ползи от консумацията на оризово мляко

Ползите от оризовото мляко са толкоз многочислени и основни, че научавайки ги човек стартира да се чуди за какво до момента не е пил от тази чудодейна напитка всеки ден. Само чаша от нея доставя доста от нужните на организма хранителни субстанции, помагащи за естественото протичане на биологичните процеси в тялото.

Наред със соевото и бадемовото, оризовото мляко е известна опция на същинското мляко. Оризовото мляко обаче е най-качественият и в същото време елементарно наличен хипоалергенен сурогат на млечните артикули.

Благодарение на него хората, имащи нетърпимост към лактоза, комбинирана с алергии към соя и ядки, умерено могат да употребяват мляко.

Съдържащите се в него субстанции балансират храносмилателните процеси в организма и в същото време доставят нужните значими минерали и витамини на страдащите от разнообразни алергии, които те не могат да си набират от неразрешените им храни.

Мазнините в оризовото мляко са минимум като количество спрямо всички заместители на същинското мляко. В една чаша от 100 мл от продукта се съдържат едвам 0.8 грама мазнини. Допълнителен плюс е, че мазнините са ненаситени. Точно и заради тази причина оризовият артикул е горещо препоръчван за разнообразни типове диети. Отгоре на това заради обстоятелството, че в него не се съдържа холестерол, оризовото мляко се предлага на хората, които имат проблем с висок холестерол.

 Мляко от ориз

Поради елементарния си състав и неналичието на тежки съставки, млякото елементарно се смила, а потребните съставки в него бързо се всмукват от организма.

Продуктът е богат на витамини от група В, които са значими за метаболизма, кръвообращението и нервните функционалности. Това от своя страна поддържа сърдечно-съдовата система и понижава холестерола.

Също по този начин високото наличие на магнезий дейно управлява кръвното налягане, усилва алените кръвни телца и подтиква абсорбацията на О2 в клетките.

Не на последно място в оризовото мляко има високо наличие на манган и селен, които са мощни антиоксиданти и по този метод служат за предотвратяване от инфекции и рак.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР