Полярна мечка е забелязана в канадската провинция Квебек, южно от

...
Полярна мечка е забелязана в канадската провинция Квебек, южно от
Коментари Харесай

Забелязаха полярна мечка в южната част на Канада

Полярна мечка е видяна в канадската провинция Квебек, южно от река Сейнт Лорънс.

Властите са предизвестили жителите на малко село в региона за необикновеното посещаване, заяви Агенция Франс Прес.

Животното е засечено в Мадлен сантр в туристическия регион Гаспеси в събота, оповестяват очевидци.

Служители по запазване на дивата природа се пробват да локализират местонахождението на мечката, съгласно Българска телеграфна агенция.

"Кучето лаеше и чух брачният партньор ми да вика - "Има мечка, има мечка ", сподели Софи Бонвил, която няколко месеца в годината живее в селото с към 2000 жители на 800 км североизточно от Монреал, което сега е затрупано от сняг.

Полицията на Квебек предизвести за полярната мечка в Twitter и помоли жителите на селото да не излизат на открито без причина.

Изумената от наличието на полярния див звяр в двора й свидетелка споделя, че "никой до момента не е виждал нещо сходно, даже чиновниците по запазване на природата и служителите на реда. Хората си мислеха, че е смешка ".

Твърде извънредно е да се види представител на този северен тип толкоз на юг от местообитанието му, споделя пред Агенция Франс Прес биологът и експерт от морска екология Лин Морисет и свърза случая с климатичните промени.

В Канада полярните мечки, които са най-големите сухоземни хищници, са тип със статут на "специална угриженост ".

Според изследване от 2020 година, оповестено от Nature Climate Change, световното стопляне може да докара до изгубване на този емблематичен тип поради последователното размразяване на ледовете в естествения хабитат на полярните мечки.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР