Полякът Адам Колоджиейчик най-вероятно ще бъде новият старши треньор на

...
Полякът Адам Колоджиейчик най-вероятно ще бъде новият старши треньор на
Коментари Харесай

Поляк ще тренира съвместно българските и гръцки биатлонисти

Полякът Адам Колоджиейчик най-вероятно ще бъде новият старши треньор на българските биатлонисти.

Записалият впечатляващи триумфи с „ тайфа полска “ експерт ще приготвя взаимно нашите и гръцките национали. До това общо решение се стигна откакто двете федерации решиха, че ще могат дружно да ангажират класен треньор за новия сезон.

„ Концепцията и равнището на подготовката включва Владимир Илиев и Милена Тодорова да упражняват по обособена стратегия при Красимир Дочев, който до скоро бе асистент треньор на националите. Останалите ни биатлонисти дружно с четиримата най-хубави гръцки състезатели ще стартират тренировки под управлението на поляка. Съвместното решение бе разисквано с федерацията на Гърция и го преценихме като добра опция, защото сами не можем да си позволим ангажирането на толкоз добър експерт да работи в България. Негови помощници ще бъдат Мирослав Кенанов и Илиян Пенев. Вече имаме единодушието на Адам, остава единствено и гръцката федерация да завърши договора на техния Управителен съвет идната седмица, “ сподели Борислав Панков, общоприет секретар на Българската федерация по биатлон.

Двете звена (това с Владимир Илиев и Милена Тодорова, както и това на останалите с гърците) ще се приготвят по обособени стратегии, като ще се съберат чак в късна есен преди старта на международните купи.

Първият лагер на Илиев и Тодорова е от 25 май на Белмекен, за другите полякът занапред ще направи проект с начало в средата на юни.

В последните две години Адам Колоджиейчик бе старши треньор на полските национални биатлонисти и биатлонистки, в това число на олимпиадата в Пекин през февруари тази зима. Преди това той бе четири години състезателен шеф на отбора, а от 2011 до 2017 година бе треньор на дамите в „ тайфа полска “ и завоюва с тях четири медала от международни шампионати, записа четири класирания в топ 10 на Олимпиадата в Сочи, както и 32 класирания в топ 10 на международни купи. Владее свободно британски и съветски език.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР