Полуфиналният мач за Купата на лигата между Челси и Арсенал

...
Полуфиналният мач за Купата на лигата между Челси и Арсенал
Коментари Харесай

Технологията за видеоповторения ще бъде използвана в мача между "Челси" и "Арсенал"

Полуфиналният мач за Купата на лигата сред " Челси " и " Арсенал " в сряда ще бъде първият в историята на шампионата, на който ще бъде употребена технологията за видеоповторения. Видео помощник съдии (VAR) ще оказват помощ на Мартин Аткинсън за лондонското дерби на " Уембли ".

От Английската футболна лига прецизираха, че технологията ще се употребява и за финалния дуел на 25 февруари.

" Опитът в доста страни в Европа демонстрира, че грешките съществено понижават с помощта на технологиите, по тази причина ние взехме решение да опитвам. Ще забележим по какъв начин ще се одобри това и какво ще бъде мнението на футболисти, мениджъри и съдии ", сподели шефът на реферите в Англия Майк Райли.

От сезон 2017-18 видеповторения се употребяват в италианската Серия А, както и Бундеслигата. Технологията беше тествана предишното лято на Купата на конфедерациите и ще участва на международното състезание в Русия.

През идващия сезон VAR ще се употребява и в испанската Ла Лига, където в последните месеци зачестиха грешките, най-много при прекосяване на топката зад голлинията.

За първи път в историята на британския футбол видеповторенията влязоха в приложимост на срещата сред " Брайтън " и " Кристъл палас " от третия кръг на ФА къп в понеделник вечер. " Чайките " победиха с 2:1 след късен гол на Глен Мъри, при който имаше подозрения, че нападателят играе с ръка. Въпреки това повтаряне в обстановката не беше употребявано.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР