Полският президент Анджей Дуда подписа указ за въвеждане на извънредно

...
Полският президент Анджей Дуда подписа указ за въвеждане на извънредно
Коментари Харесай

Полша обяви извънредно положение на границата

Полският президент Анджей Дуда подписа декрет за въвеждане на изключително състояние на границата с Беларус поради обстановката с незаконните мигранти, заяви прессекретарят на президента Блажей Спихалски, представен от " Новости ".

По последни данни от началото на август полските граничари са записали повече от три хиляди опита за нелегално навлизане на територията на страната, до момента в който за цялата 2020 година са били единствено 120 опита.

Правителството изиска от Дуда специфичен режим. Той ще работи в течение на 30 дни с опция за продължение.

По-рано министърът на вътрешните работи и администрацията на Полша Мариуш Камински изясни, че ограниченията, които се афишират за първи път от 1990 година, ще обиден 115 обитаеми места в Подляско и 68 в Любелско воеводство. Според него рестриктивните мерки за локалните поданици ще бъдат минимални: краткотрайно ще бъде невероятно провеждането на екскурзии, демонстрации и някои други всеобщи събития.

Напоследък Литва, Латвия и Полша оповестяват за увеличение на броя на арестуваните незаконни мигранти на границата с Беларус. Александър Лукашенко изясни, че Минск повече няма да лимитира притока им към страните от Европейски Съюз: заради глобите на Запада " няма нито пари, нито сила за това ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР