Полша разглежда техническите и правните аспекти на евентуалното използване на

...
Полша разглежда техническите и правните аспекти на евентуалното използване на
Коментари Харесай

Варшава обсъжда възможността да сваля руски ракети, но решения още не са взети, обяви полското външно министерство

Полша преглежда техническите и правните аспекти на възможното потребление на разположените на територията ѝ системи за противовъздушна защита за прехващане на съветски ракети, преминаващи над границата сред двете страни, съобщи Укринформ. 
 
Това разгласи представителят на полското външно министерство Павел Вронски. Той разяснява изказванията на президента на Украйна Володимир Зеленски и украинския министър на външните работи Дмитро Кулеба по отношение на опцията полската Противовъздушна отбрана да смъква съветски ракети над територията на Украйна.
 
Вчера Кулеба съобщи, че няма правни, нито пък свързани със сигурността или морала причини против това сътрудниците на Украйна да смъкват съветски ракети над нейна територия. 
 
" Въпросът се разисква, като се взимат поради правни и механически гледни точки, само че към момента няма взети решения ", съобщи Вронски, като добави, че Украйна е отправила питане към Полша за сходна опция.
 
Говорителят уточни, че въпросът е назрял в Полша, откакто в края на март Русия наруши полското въздушно пространство със задържала се в продължение на 39 секунди  в него крилата ракета, изстреляна по цели в Западна Украйна.
 
Според Вронски е обсъждан и въпросът дали ситуирани в Полша системи за Противовъздушна отбрана може в сходни случаи да прехващат съветските ракети над територията на Украйна и какви биха били правните последици от това.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР