Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция, съобщиха

...
Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция, съобщиха
Коментари Харесай

Руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на Швеция

Руски боен аероплан е нарушил въздушното пространство на Швеция, оповестиха от въоръжените сили на скандинавската страна. Военната машина е била пресрешната от шведски изтребители.
 
Външният министър на Швеция Тобиас Билстрьом назова нарушаването на въздушното пространство " недопустимо " и сподели, че чиновници от съветското посолство в Стокхолм ще бъдат привикани във външно министерство поради случая.
 
Инцидентът се случва на фона на провеждащата се в Швейцария двудневна конференция за мир в Украйна. 
Руският боен аероплан Су-24 навлязъл за малко в петък в шведското въздушно пространство източно от балтийския остров Готланд, намиращ се към 350 км от съветския ексклав Калининград.

Шведските въоръжени сили показаха в изказване, че до съветския аероплан е било изпратено предизвестие, той не е дал отговор, след което два шведски изтребителя " Грипен " са били изпратени да го пресрещнат.

" Руските дейности са неприемливи и демонстрират липса на ценене на нашата териториална целокупност ", съобщи командващият шведските военновъздушни сили Йонас Викман. Той добави, че е била проследена цялата верига от събития и че военните са били на място, с цел да се намесят при потребност.
 
Източник: БНР
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР