Половината млади лекари от Випуск 2021 на Медицински университет-София ще

...
Половината млади лекари от Випуск 2021 на Медицински университет-София ще
Коментари Харесай

Половината абсолвенти от Випуск 2021 на МУ-София планират да работят у нас

Половината млади лекари от Випуск 2021 на Медицински университет-София ще търсят метод да се осъществят у нас, сочи анкета измежду завършващите медици.

Като аргументи за това свое решение абитуриентите показват преди всичко фамилията и приятелите, на второ - дълга към родината и националното съзнание, а на трето - неналичието на медицински фрагменти у нас.

Випуск 2021 на университета ще търси реализация главно в областта на вътрешните заболявания, хирургията, ендокринологията и образната диагностика. Увеличават се и искащите да специализират педиатрия.

На 9 февруари в границите на специфична гала в зала 1 на НДК 579 млади лекари от Медицинския факултет на висшето образователно заведение ще получат дипломите си.

Завършват общо 274 българи, като 53 от тях са с отличен триумф, а трима са цялостни отличници и ще получат премията „ Златен Хипократ “. Сред задграничните студенти има петима отличници.

Covid пандемията е дала отражение върху желаните дестинации за кариерно развиване отвън България на младите медици. С 8%  в съпоставяне с предходния випуск са скочили настройките за работа в европейски страни.

Съответно с толкоз е понижен процентът на искащите да се осъществят в Съединени американски щати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР