Положението на спорта в България не е особено цветущо нито

...
Положението на спорта в България не е особено цветущо нито
Коментари Харесай

Двама сърби срещу целия свят

Положението на спорта в България не е изключително цветущо нито на отборно равнище, нито на самостоятелно. Не същото обаче важи за прилежаща Сърбия. 
 Новак Джокович, Australian Open, Австралия и подновяването на визата не тенисиста
Новак Джокович назад в играта

Нищо не може да спре Ноле

Националният тим по футбол на страната да вземем за пример игра на Мондиал 2022 - нещо, което за нас остава единствено в сънищата. И даже като оставим футбола настрани спортните триумфи на сърбите наподобяват впечатляващо.

Само в границите на няколко дни целият състезателен свят приказва за двама сърби. Първо това бе Новак Джокович, който от години господства в тениса. В края на предходната седмица Джокерът написа името си със златни букви в историята на тениса.
 Снимка 622335

Той спечели Ролан Гарос, а това бе неговата 23-та купа от Големия шлем. Нещо, което досега никой не бе реализирал - 23 трофеи от най-големите и влиятелни тенис шампионати в света. Зад себе си Джокович остави друга играеща легенда - Рафа Надал, който има 22 трофеи. Впечатляващо!

Първата огромна купа за Новак Джокович пристигна през 2008 година, когато спечели Australian Open, а в този момент, 14 години по-късно, е еднолично на върха по брой извоювани трофеи от Големия шлем. Но това не е единственото удивително достижение.
 Снимка 622337

И по този начин цяла Сърбия ликуваше, само че това надалеч не бе единственият мотив за горделивост и празненства. Няколко дни по-късно един различен сърбин -, завоюва със своя Денвър Нъгетс най-престижната баскетболна купа - тази в NBA.

Във финалната серия Йокич и компания не оставиха кой знае какъв късмет на Маями Хийт, печелейки четири от петте изиграни мача. Това се яви освен първа купа за Йокич, само че и първа в историята на Денвър.
 Никола Йокич, NBA и спечелването на премията за Най-полезен състезател през сезона от сърбина
Момчето от Сърбия, което завладя NBA

Белите могат да скачат...

Още по-впечатляващото бе, че баскетболистът бе определен за най-полезен състезател във финалната серия. На този декор се сещаме за думите му отпреди години, че в колежанския баскетбол всички се пробват да скачат толкоз високо, а той - просто играе баскетбол.

И по този начин за доста хора в обществените мрежи остава чуденката по какъв начин по този начин от Сърбия могат да тръгнат двама от най-добрите атлети в света.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР