Полицията задържа руския опозиционен лидер Алексей Навални по време на

...
Полицията задържа руския опозиционен лидер Алексей Навални по време на
Коментари Харесай

Пореден арест за Навални в Москва

Полицията задържа съветския опозиционен водач Алексей Навални по време на протест в Москва, проведен от него. Той е против президентските избори през март, на които се чака Владимир Путин да завоюва нов мандат и да остане на поста най-малко до 2024 година Заобиколен от последователи, 41-годишнишят Навални скандираше " Измамници и крадци” преди да бъде арестуван от полицията малко след неразрешено събиране на хора в центъра на Москва на фона на засилени ограничения за сигурност.

" Задържаха ме. Това не значи нищо. Елате на ул. " Тверская”. Не излизате поради мен, а за себе си и за вашето бъдеще”, написа Навални в Twitter, съобщи Нова ТВ.

Вслушвайки се в апелите на най-големия зложелател на президента Путин, хиляди демонстрираха в десетки градове в Русия, с цел да стачкуват против идните " псевдо избори”, а доста хора скандираха и размахваха плакати с надпис " Стачка на гласоподавателите”, написа БГНЕС.

Няколко хиляди души се отзоваха на апела за протест в Москва, където управляващите внезапно ускориха сигурността, разпращайки полицейски камионетки и рейсове в центъра на града. Демонстранти показаха сходни усеща във втория по величина съветски град Санкт Петербург, родното място на Путин, където най-малко 1000 души се събраха, скандирайки " Русия без Путин” и " Путин е крадец”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР