Полицията в Пловдив проверява сигнал за питбули, отглеждани за незаконни

...
Полицията в Пловдив проверява сигнал за питбули, отглеждани за незаконни
Коментари Харесай

Експолицай отглежда питбули край Пловдив

Полицията в Пловдив ревизира сигнал за питбули, отглеждани за противозаконни боеве. Кучетата са на някогашния служител на реда Иван Иванов, който към този момент е наказан условно за отглеждане на бойни животни.

Иванов съобщи пред бТВ, че обича питбулите си и изрично отхвърли, че ги отглежда, с цел да ги изпрати на кръга.

30 питбула отглежда някогашният служител на реда в индустриалната зона на Пловдив. Те непрекъснато са вързани с вериги, твърди очевидец, поискал анонимност. Показва фотоси и видеа.

„ Целите бяха покрити с рани, белези. На някои им липсваха устата, ушите. Бяха в извънредно положение. Недохранени са. Очевидно тези кучета също са били употребени за боеве, защото бяха просто в покъртително положение, изнемощели “, споделя нашият източник.

Повечето кучета са на двора, единствено някои живеят в постройката на някогашната фабрика за ресторантско съоръжение.

„ Нарочно са държани гладни, в полуживо положение, с цел да могат по-силните кучета да се упражняват върху тях, с цел да може да вземат участие в боеве “, споделя източникът.

Собственикът Иван Иванов е безапелационен, че животните не са за боеве. „ Това са спортни кучета, имам регистриран разплодник, всяко едно куче има чип. Ваксинирани са “, твърди той.

Казва, че е незаслужено наказан и, че заниманието му да отглежда кучета не е закононарушение. „ Няма такова нещо. Още повече, аз имам присъда за такова нещо. И аз би трябвало да съм най-големия глупак на света, с цел да го върша. Но аз ги обичам тях. И в съда съм го споделил. Обичам ги повече от децата ми “, твърди Иванов.

Полиция и специалисти от организацията по храните влязоха в парцела. До момента не са установили нарушавания. Проверката по случая би трябвало да завърши до месец.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР