Полицията в Бангладеш трябваше да повдигне обвинения на 16 човека

...
Полицията в Бангладеш трябваше да повдигне обвинения на 16 човека
Коментари Харесай

Смъртни присъди грозят 16 души, изгорили младо момиче

Полицията в Бангладеш трябваше да повдигне обвинявания на 16 индивида през днешния ден, в това число и ръководителят на ислямската семинария, поради шокиращото ликвидиране на 19-годишно момиче, изгорено до гибел, съобщи БГНЕС.

Убийството на Нусрат Джахан Рафи предишния месец провокира митинги в цялата азиатска страна, като министър председателят даде обещание да накаже всички отговорни. Тя е била завлечена на покрива на ислямската семинария, където тя е учила. Нейните нападатели поискали от нея да изтегли обвиняванията си за полов тормоз, които били подадени в полицията за неин преподавател.

Когато отказала, Рафи е била залята с керосин и подпалена. Момичето умря пет дни по-късно. Нейната гибел даде публичност на все множеството случаи на полово принуждение в страната. От полицията оповестиха, че по-късно през днешния ден ще бъдат повдигнати обвинявания против 16-те участници, сред които и две съученички на Рафи. „ Те ще бъдат упрекнати по закона за дамите и децата и ние предлагаме гибел за всички 16 обвиняеми”, съобщи водещият следствието Махамед Икубал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР