Полицейското управление на Хелзинки съвсем справедливо може да бъде считано

...
Полицейското управление на Хелзинки съвсем справедливо може да бъде считано
Коментари Харесай

В Хелзинки вече има интернет полиция

Полицейското ръководство на Хелзинки напълно заслужено може да бъде считано за едно от най-съвременните в целия свят. Поне от позиция на взаимоотношението с хората посредством интернет. Управлението към този момент има публични страници във всички известни обществени мрежи, а в този момент бе въведена длъжността “интернет-полицай”, който ще обезпечава реда във финландския сегмент на Глобалната мрежа. Това не е бот, а същински, действителен човек.
Пресслужбата на полицията в Хелзинки публично заяви, че длъжността на интернет-полицая ще бъде извършване от старшия контрольор Теема Хоканен.

Самият Хоканен показа, че неговата работа е примерно същата, каквато е работата и на елементарния служител на реда – поддържане на закона и реда, само че не в действителния свят, а в интернет. По-конкретно, интернет-полицаят ще прави мониторинг на другите събития в уеб-пространството и ще се бори с подправените вести и дейности, които разпалват национална, расова и религиозна ненавист и омраза.

“Фалшивите вести постоянно пораждат в неголеми общности и не въздействат на огромното общество. Ние демонстрираме интерес най-вече към това, което би могло да заплаши организацията и сигурността на нашето общество” – сподели Хоканен.

Той добави, че интернет полицията е нужна да вземем за пример за усмиряване на разгоряла се полемика в обществените мрежи, зародила заради някакво любопитно или значимо събитие.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР