Новото арт пространство в София Pop-up Cineplex, известно и като

...
Новото арт пространство в София Pop-up Cineplex, известно и като
Коментари Харесай

Българско кино и срещи с режисьори в новото арт пространство в София Pop-up Cineplex

Новото арт пространство в София Pop-up Cineplex, известно и като " Блатото " ще показа Алтернативен кинопреглед с над 75 часа модерно българско игрално, писмено и анимационно кино с висока художествена стойност и без ограничавания в жанровете и формите. Зрителите ще може да видят филми на режисьори като Камен Калев, Андрей Паунов, Драгомир Шолев, Светослав Драганов, Илиян Метев, Ралица Петрова, Тонислав Христов, Весела Данчева, Иван Богданов, Ася Кованова и Андрей Кулев, както и да се срещнат с някои от тях.

Pop-up Cineplex ще показа програмата Pop-up Cineplex - АЛТЕРНАТИВЕН КИНОПРЕГЛЕД сред 24 и 31 май в три особено приспособени пространства. Към актуалната кино селекция е отредено почетно място за реставрираните копия на две кинокласики от предишния век “Привързаният балон ” на Бинка Желязкова и “Парчета обич ” на Иван Черкелов.



Програма с вход свободен, която ще продължи и при започване на юни,  “Срещи със актуалното българско кино ”, включва новаторски формат с полемики онлайн, в които режисьорите Камен Калев, Андрей Паунов и Светослав Драганов ще проучват филмите си по време на специфични прожекции.

Каним публиката в нашето пространство да се потопи в ритмите на съпътстващите музикални събития. Подобно на филмовата селекция, ще има и музика в разнообразни жанрове, вариращи от класика, през джаз до различни електронни композиции, споделят уредниците.

Алтернативният синеплекс е ситуиран в промишлен микрорайон в сърцето на града на бул. “Тотлебен ” 34 и е дестинация за неконвенционални прожекции и културни събития, които ще обединят разнообразни изкуства, създатели и публики, и отварят опция за свободен разговор.

Pop-up Cineplex се осъществя от Еquipaж с поддръжката на Националния кино център, Програма “Култура ” на Столична община и с общителното подпомагане на разнообразни сътрудници.

POP-UP CINEPLEX // АЛТЕРНАТИВЕН КИНОПРЕГЛЕД се открива на 24 май с две безвъзмездни прожекции. От 18:30 часа е прожекцията на кино лентата на Камен Калев " Февруари ", с която се открива програмата " Срещи със актуалното българско кино ", а от 20 часа стартира именитият филм на режисьора Бинка Желязкова по текста на Йордан Радичков " Привързаният балон " с реставрираната му версия. 



Зад Equipaж стоят няколко кинематографисти запалянковци – Иван Чертов, Кирил Паликарски, Борис Митрев и Константин Василев, към които се причисляват режисьорът Андрей Паунов и сценаристката Катерина Ламбринова. Те провеждат Pop-up Cineplex дружно с артистите от “Работилница Пункт “.

ДНЕВЕН БИЛЕТ: 18 лева.

БИЛЕТ ЗА ДВА ДНИ: 30 лева -

БИЛЕТ ЗА ВСИЧКИ ДНИ: 60 лева -

Ето и програмата на Алтернативния кинопреглед по дни и часове:

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР