Полицаите, съпътствали автомобила на Димитър Любенов, който причини тежката катастрофа

...
Полицаите, съпътствали автомобила на Димитър Любенов, който причини тежката катастрофа
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за разследването за полицейски чадър при катастрофата на Околовръстното шосе

Полицаите, съпътствали автомобила на Димитър Любенов, който аргументи тежката злополука на " Околовръстното шосе " в София, са пътували до него до региона на злополуката.

На запис от камери се вижда по какъв начин в региона на злополуката полицейската кола дават на заден ход с автомобила си. След подадения сигнал на 112, въпросният полицейски патрул първи се връщат на мястото на злополуката като непосредствен патрул в региона.

Според показания на Димитър Любенов, преди да се качи зад кормилото, той им е дал 200 лв., с цел да го съпроводят.

Софийска градска прокуратура изясни дейностите на прокуратурата по отношение на следствието на хипотетичен " полицейски чадър " над причинителя на злополуката на " Околовръстното шосе " Димитър Любенов, при която почина френски жител, а тежко пострада брачната половинка му.

Брифингът е в отговор на обвниненията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че прокуратурата е отказала задържането на чиновници на реда, свързани с злополуката.

Административният началник на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова отхвърли обвиняванията на вътрешния министър и акцентира, че формираното следствие серщу полицейските чиновници е иницирано от държавното обвиняване, което се е самосезирало след изявления в медиите и се е обърнало към " Вътрешна сигурност ".

Наблюдаващ прокурор е прегледал записите от камерите дружно с сътрудниците си от Министерство на вътрешните работи. На тях се вижда придвижването на полицейската кола, само че не се разпознават хората, които са в нея.

" В случая прокурора е решил, че няма по какъв начин да вземе мярка задържане за 72 часа, тъй като няма по какъв начин да повдигне обвиняване на база единствено видяното от записите, без докладна на Министерство на вътрешните работи и без джи пи ес. ", сподели Кирилова.

От " Вътрешна сигурност " предложили да изпратят отчет с джи пи ес данни, посредством които да разпознават чиновниците на реда. След приемането на отчета са изпратени следователи за следващи дейности.

" Крайно е неприятно, ставаме жалки несъмнено в очите на хората и медиите с тези прехвърляния на отговорност сред институциите. Защо да ги крием ние служителите на реда? ", попита Кирилова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР