В публикация на X в понеделник турският президент Реджеп Тайип

...
В публикация на X в понеделник турският президент Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Турският президент се помоли за милостта на Аллах за загиналия Раиси

В обява на X в понеделник турският президент Реджеп Тайип Ердоган се помоли за милостта на Аллах към неговия ирански сътрудник Ебрахим Раиси, който почина при злополука с хеликоптер в неделя.
„ Желая милостта на Аллах към иранския външен министър и други хора, които изгубиха живота си в същия хеликоптер като Раиси “, сподели Ердоган.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази съболезнованията си на народа на Иран за гибелта на иранския президент Ебрахим Раиси, наблягайки, че Анкара ще застане до Иран " в тези сложни и тъжни времена ".
В обява на X Ердоган се моли за милостта на Аллах към Раиси, която почина при злополука с хеликоптер.
Той изрази своите " най-дълбоки съболезнования " на иранския народ и държавно управление, в това число религиозния лидер на страната аятолах Али Хаменей, както и на фамилиите на починалите.
„ Като сътрудник, който персонално стана очевидец на напъните му за мира на иранския народ и нашия район по време на неговото ръководство, си припомням господин Раиси с почитание и признателност “, сподели Ердоган.
„ Като Турция, ние ще застанем до нашия комшия Иран в тези сложни и тъжни времена, както сме правили доста пъти “, добави президентът.
След траяла през нощта издирвателна интервенция, възпрепятствана от неприятното време, Раиси, външният министър Хосейн Амир-Абдолахян и други висши чиновници бяха оповестени за мъртви.
Десетки незабавни избавителни екипи бяха изпратени в планинския регион в северозападната провинция Източен Азербайджан на Иран, където се случи случаят в неделя следобяд.
Според конституцията на Иран първият вицепрезидент - Мохамад Мохбер - ще поеме президентските пълномощия и изборите ще се проведат в границите на 50 дни.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР