„Политическо самочувствие, единство и добра кондиция от гледна точка на

...
„Политическо самочувствие, единство и добра кондиция от гледна точка на
Коментари Харесай

Политолог: ДПС ще бъде в конфигурация антиГЕРБ

Политическо самочувствие, единение и добра кондиция от позиция на вътрешна динамичност и ясно политическо предложение “. Така политологът Страхил Делийски заключи Десетата национална конференция на Движение за права и свободи пред БНР.

По думите му Движение за права и свободи няма проблем с връзките и с легитимността пред своите гласоподаватели:

„ Затова Движение за права и свободи не страда от незадоволителна поддръжка, а страда от чувството измежду последователите на останалите партии, че Движението не е добър сътрудник. Основната задача пред Движение за права и свободи е да убеди гласоподавателите на техните възможни сътрудници във властта “ .

Делийски добави:

Повече съм податлив да видя Движение за права и свободи в настройка антиГЕРБ , в която в името на това да се махне ГЕРБ от властта, могат да бъдат преглътнати някои табута, или в настройка всички във властта , която да сътвори чувство за непоклатимост... Не можем да не се съгласим с констатацията, че на терена на политическото съревнование Движение за права и свободи са доста конкурентен състезател.

Тяхната мощ не е в изключителността на идеите и държанието им, колкото в слабостта на останалите, които са на политическия терен “.

Според политолога Мустафа Карадайъ е наясно, че има явно хронично съмнение към политическата система и едно хипер мощно Движение за права и свободи може да се окаже в изкупителна жертва, зад която останалите да се скрият .

„ Крехък е салдото сред това да си добре позициониран и мощен и да си даваш сметка, че негативите на цялата политическа система могат да бъдат трансферирани към теб “.

На въпрос за възможен разлом сред президента Румен Радев и Българска социалистическа партия, Делийски уточни по-скоро изстудяване на връзките :

„ Дори да има разлом, то той ще бъде обществено оповестен.

Преди да минат парламентарните избори, е неуместно да се вършат прогнози за президентските. Те ще бъдат директна функционалност от случилото се на парламентарните . При едно крушение на Българска социалистическа партия на парламентарните избори може да се чака различен вид отношение сред левицата и президента “.

Политологът чака емоционализиран парламентарен избор на един обезпокоителен психо декор .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР