Google успя да постигне истински успех в бизнеса със смартфони

...
Google успя да постигне истински успех в бизнеса със смартфони
Коментари Харесай

Успехът на Google Pixel заплашва да срине бизнеса със смартфони на Sony

Гугъл съумя да реализира същински триумф в бизнеса със смарт телефони със серията устройства Pixel, само че това не вещае нищо положително за Sony, защото продажбите на смарт телефони Xperia интензивно понижават даже в Япония тъкмо под натиска на Pixel, написа осведомителна организация Bloomberg.

Както отбелязва Bloomberg, Sony от дълго време участва на пазара на смарт телефони с Android, само че не съумява да реализира съществено самопризнание на интернационалния пазар и единствено в Япония нейните устройства са известни измежду избрана група консуматори. Но даже и в родината си, както отбелязва Bloomberg, Sony към този момент изпитва усложнения, защото нейните смарт телефони са изместени от устройства от серията Pixel на Гугъл.

Смартфоните Гугъл Pixel набраха известност в Япония през последните няколко години. През юли 2023 година Япония се трансформира в най-големия пазар за Pixel на Гугъл, а няколко месеца по-късно се появиха известия, че Гугъл интензивно лишава локалния пазарен дял от iPhone. Според анализатори продажбите на Гугъл Pixel в Япония са нарастнали с повече от 500% през 2023 година. Анализаторът на IDC Масафуми Инбе обаче оповестява, че продажбите на смарт телефони на Sony в Япония са спаднали с 40% през предходната година и тази година спадът може да е същият.

Според IDC главната демографска група от консуматори на Xperia са хората на възраст над 40 години. Sony се пробва да притегли и по-млада публика, само че в Япония главният избор за младежите са смарт телефоните iPhone на Apple.

Въпреки това Sony не счита да се откаже току-тъй. Японската компания подписа „ дълголетен “ контракт с Qualcomm за потребление на чиповете му в смарт телефоните Xperia през 2023 година, а наскоро в интернет се появиха изтекли фотоси на Xperia 1 VI, който ще бъде разгласен на 15 май.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР