Политическите фигуранти и парламентарни еднодневки ще бъдат преподредени и буквално

...
Политическите фигуранти и парламентарни еднодневки ще бъдат преподредени и буквално
Коментари Харесай

Партиите загиват! Румен Радев взима 1 млн. гласа

Политическите фигуранти и парламентарни еднодневки ще бъдат преподредени и безусловно изтрити след появяването на партията на Румен Радев, която може да се бори за над 1 млн. гласа на обезверените от статуквото българи.

Предстоящите локални избори ще потвърдят, че в обществото ни се е оформила голяма изборна ниша, която нито един от субектите на властта не може да запълни, настояват пред „ Филтър “ социолози, които са изследвали на терен настройките на електората преди локалния избор.

Проучванията им демонстрират, че близо един милион българи не откриват своето посланичество в нито една от партиите, не са удовлетворени от властта и търсят нова групировка и водач, на които да гласоподават доверие. В голямата си част тази недоволна част от българите била склонна да поддържа Румен Радев, в случай че той обществено разгласи собствен план.

Неотдавна Радев съобщи, че започва придвижване „ Трети март “, макар че то бе дефинирано от инициативния комитет за основаването му като не-доволство против промяната на националния празник от 3 март на 24 май. Никой обаче не се съмнява, че това е основата на партия, която Радев би могъл да оглави, откакто завърши мандатът му през 2027 година

Реклама

Точно времето, което остава до тогава, е и огромният проблем за политическите упоритости на президента. Засега той акумулира поддръжката на опозиционно настроените българи, само че не е ясно дали обстановката няма да се е трансформирала след 4 години.

Разбира се, Радев може да приключи и предварително мандата си, само че това има смисъл да стане единствено в случай че в страната се е оформила обстановка за изключителни парламентарни избори. Историята до момента демонстрира, че нов политически план има смисъл да бъде стартиран при избор за Народното събрание, тъй като тогава действително има шансове за интензивно нахлуване в политическия живот.

Социолозите изясняват също така, че възможната партия на Радев би трябвало безусловно да бъде ръководена от самия него. Друг човек, въпреки и с непосредствен до летеца профил, не би имал същия триумф.

Обяснението е, че Румен Радев има построен резистентен облик, който е завършен и потвърден през годините. Президентът е заявявал неведнъж позициите си във връзка с ГЕРБ и „ Промяната “, войната в Украйна и кадруването в службите.

Тезите му са противоречиви за част от обществото, само че не са малко тези, които го поддържат. Той пък умишлено не стопира офанзивите против държавното управление, тъй като по този начин се затвърждава като единствената съпротива на ръководещите от порочната сглобка.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР