Политическата партия на Еманюел Макрон избира днес своя нов лидер

...
Политическата партия на Еманюел Макрон избира днес своя нов лидер
Коментари Харесай

Партията на Еманюел Макрон избира своя нов лидер днес


Политическата партия на Еманюел Макрон избира през днешния ден своя нов водач и то във време, когато френският президент се пробва да потуши първите протести измежду редиците й.

Шест месеца след възкачването си на власт, политическото придвижване на Макрон „ Република, напред! ” ще организира партийния си конгрес в Лион, където Кристоф Кастанер е спряган за новия водач.

Любимец на френския държавен глава, Кастанер е представител на държавното управление, открояващ се със своята честност и изключителни декламаторски умения. В момента той даже посреща идния избор безучастно, въпреки и да осъзнава ясно, че той ще бъде доминиран от френските националисти. Това разстрои някои от партийните членове, които са с Макрон още от основаването на придвижването и началото на предизборната акция.

След безшумно бърборене, група от 100 анонимни почитатели подадоха предходната седмица обществено оставките си, обвинявайки партията в липса на вътрешна народна власт и подмолни игри. В общото си писмо, оповестено от радио „ Франс инфо ” те обявиха още, че „ Република, напред! ” е изтъкана от надменност и липса на почитание.

Оплакванията са единствено едно от редицата провокации, пред които е изправен Макрон. И то в миг, когато той се нуждае от отбраната и поддръжката на съпартийците си, защото враговете му са доста. Включително и ядосаните синдикалисти, които се опълчват на неговата политика. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР