Пожарът в боровата гора над Карлово се разраства. Той вече

...
Пожарът в боровата гора над Карлово се разраства. Той вече
Коментари Харесай

Разраства се пожарът над Карлово


Пожарът в боровата гора над Карлово се разраства. Той към този момент обгръща повърхност от 40 декара, заяви пред БНР кметът на града Емил Кабаиванов. По думите му няма застрашени хора и парцели. Следим огъня, само че в случай че продължи да се разраства на необятен фронт, става рисково за къщите, които са в подножието на Балкана, акцентира той.

На място са изпратени чиновници от Държавното горско стопанство, пожарникари, както и доброволци.

50 индивида пожарникари и чиновници на Държавно лесничейство са на място. Очакваме включването на модула за гасене на пожари на 61-ва Стрямска бригада - още 50 индивида и сме създали искане координирано с началника на Окръжна противопожарна работа и Национална работа " Пожарна сигурност " основен комисар Николов за хеликоптер за гасене, тъй като през днешния ден първа задача е да локализираме пожара. Има пушек, който е високо над града. Няма съществени проблеми с чистотата на въздуха, изясни още кметът на Карлово.

Пожарът пламна през вчерашния ден в труднодостъпната околност Триъгълника, над водопада „ Сучурум “. Гасенето със специализиране техника е невероятно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР