Пожар, тръгнал от сухи треви, плъзна по улица в пазарджишкото

...
Пожар, тръгнал от сухи треви, плъзна по улица в пазарджишкото
Коментари Харесай

Полски пожар навлезе в село, застраши къщи и изгори покрив на горски пункт

Пожар, тръгнал от сухи треви, плъзна по улица в пазарджишкото селоВарвара и изгори покрив на горски пункт. Сигналът за произшествието е получен през днешния ден следобяд на телефон 112, оповестиха от полицията в Пазарджик. Към мястото незабавно се изпратени дежурни екипи на пожарната в Септември, както и техни сътрудници от Белово и от Пазарджик. Огнеборците са реагирали доста бързо, защото пламъците се се разпростирали по една от основните улици и са създавали риск, както за постройките, по този начин и за придвижващите се коли и пешеходци.

Пожарът е сподавен. Частично е наранена покривната структура на надзорен горски пункт, който се намира на централната улица. Служители на районното ръководство в Септември ще извършат огледа. Няма други материални вреди, няма потърпевши хора.

От полицията и пожарната молят към жителите на Варвара и към преминаващите през селото да бъдат извънредно деликатни. Да не хвърлят незагасени фасове и да се въздържат да палят сухи треви, боклуци и т. н. Да алармират неотложно, в случай че забежат огън или дим, с цел да се предотвратява оптимално бързо разрастването на възможни произшествия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР