Проект за изграждане на велоалея и бус лента предизвикаха протест

...
Проект за изграждане на велоалея и бус лента предизвикаха протест
Коментари Харесай

Проект за велоалея и бус лента предизвикаха протест в София

Проект за създаване на велоалея и бус лента провокираха митинг на столичния бул. „ Патриарх Евтимий “. Жителите в региона са недоволни, че ще бъдат закрити десетки паркоместа.

Идеята е от 2020 година и планува да се направи бус лента, а велоалеята да се смъкна от тротоара на пътното платно. Това ще докара до загубата на 50 места за паркиране.

Според протестиращите почналият ремонт на булеварда се прави без утвърждението на Комисията по превоз в Столичния общински съвет.

Преди две седмици общинският консултант от " Спаси София " Стефан Спасов беше атакуван на противоречивия бул., до момента в който проверявал ремонта на пътното платно. Нападението над него било осъществено от Иво Дошев, който живее в региона, настояват от " Спаси София ".

Тогава от пресцентъра на Столична община оповестиха, че нападателят в началото се е качил на една от строителните машини, които са правили ремонт на пътното платно. Взел ключа, до момента в който машината е била в придвижване, и по този начин е заплашил живота и здравето на служащите и на преминаващите. Стефан Спасов опитал да го спре, при което бил атакуван и ударен в лицето.

Днес жителите оповестиха, че демонстрацията им ще продължи, до момента в който не видят резултат. По-късно се чака и позиция на кмета на региона Трайчо Трайков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР