Президентът на БФ по лека атлетика Иван Колев поздрави сливенския

...
Президентът на БФ по лека атлетика Иван Колев поздрави сливенския
Коментари Харесай

Президентът на БФЛА: Сливенската общественост заслужава да има съоръжения за лека атлетика

Президентът на БФ по лека атлетика Иван Колев поздрави сливенския клуб „ Михаил Желев “ с вековния празник и даде обещание, че дружно с кмета ще се обединят и осъществят планове за рехабилитация на съществуващата писта и за създаване на нова.

Иван Колев бе посетител на тържествената гала по отбелязване на 100 години сливенска лека атлетика, която се състоя в общинската зала „ Май “.

За да уважат празника пристигнаха някогашни и сегашни състезатели, треньори и деятели от близо и надалеч. От своя страна СКЛА „ Михаил Желев “ връчи над 40 плакети и още толкоз грамоти на заслужилите през годините за развиването, популяризирането и одобряването на традициите на сливенската лека атлетика, тъй като Царицата на спорта в града, може да се гордее освен със своята столетна история, само че и с именитите спортисти, които почтено са се представяли по Олимпийски, Световни, Европейски, Балкански и Държавни шампионати.



„ Сливенският клуб по лека атлетика е един от водещите в страната. Той е неповторим, тъй като спортните деятели съумяват да се обединят и да го запазят като единствен в града. Тази година БФ по лека атлетика също празнува 100 години, което значи, че сливенската атлетика е измежду създателите на този спорт в страната “, съобщи пред Дарик президентът Иван Колев.

Той добави, че има взор по отношение на пистата на стадион „ Хаджи Димитър “, която се нуждае от рехабилитация. С кмета Стефан Радев са разискали планове за създаване и на друга атлетическа писта.
„ Сливенската общност заслужава да има уреди за лека атлетика “, сподели още Колев.

Чуйте в аудиото..



От своя страна кметът Стефан Радев поздрави присъстващите на тържествената церемони и пожела да продължат да развиват спорта в града на международно ниво.



Историята на царицата на спортовете в града под Сините камъни и нейното развиване през годините напомни Стефан Георгиев, ръководител на СКЛА „ Михаил Желев “.

Кметът връчи почетен знак - плакет на Сливен на клуба по лека атлетика за принос в развиването на този спорт в града и във връзка вековния празник и удостои със значка на Сливен седем от някогашните състезатели и треньори.



По рано денем бе открита непрекъсната галерия с снимки на изявени състезатели и треньори от сегашното, от близкото и далечно минало. Тя се намира във фоайето на покритата лекоатлетическа писта.



Проведе се и шампионат по дисциплини за всички възрастови групи. За спечелилите бяха обезпечени медали, грамоти и почетна значка „ 100 години сливенска лека атлетика “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР