Пловдивският художник Тодор Павлов, който от 40 години живее в

...
Пловдивският художник Тодор Павлов, който от 40 години живее в
Коментари Харесай

Заклет ботевист открива ретроспективна изложба в Дома на културата

Пловдивският художник Тодор Павлов, който от 40 години живее в Германия, открива юбилейна ретроспективна галерия „ Вдъхновения от случайността “, отдадена на 100-години от рождението на неговия татко - известният безгрижник, музикант и художник Коста Павлов. Изложбата покзва и картини и картини на самия Тодор Павлов, който пък отбелязва 70-годишен празник.

Изложбата ще бъде открита от 18.00 ч. в понеделник - 29 април - в Дома на културата „ Борис Христов “ в Пловдив, под музикалния акомпанимент на цигуларя Мичо Димитров и пианистката Ирен Капеловска. Авторите ще бъдат показани от Вихра Григорова.

Ще подредим общо 60 - 70 картини, сподели художникът, който се приготвя да издаде и книга „ Спомени от Мараша “.

Първата независима галерия на Тодор Павлов е още през 1968 година в Пловдив, когато е в 8-и клас. Тогава тя се открива от великия Златю Бояджиев. Пред Дарик Павлов описа, че като деца са израснали дружно с известния пловдивски експресионист Анастас Константинов.

Художникът е върл почитател на „ Ботев “ Пловдив. Той е създателят и на портрета на Динко Дерменджиев - Чико, дарен на футболния клуб. От 8 години Тодор Павлов подкрепя с дарения комплекса за обществени услуги „ Княгиня Мария-Луиза “. Затова 20% от средствата, събрани при закупуването на картини по време на изложбата, ще бъдат дарени за децата там.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР