На тържествена церемония във вторник вечерта бяха раздадени наградите Мъж

...
На тържествена церемония във вторник вечерта бяха раздадени наградите Мъж
Коментари Харесай

Мъж на годината 2023 г. е предприемачът Райчо Райчев

На тържествена гала във вторник вечерта бяха раздадени премиите „ Мъж на годината ” за 2023 година. Отличието получи предприемачът, който изведе България в орбита на високотехнологичните галактически разработки Райчо Райчев.

Той е създател и изпълнителен шеф на супер новаторската българска компания за създаване на високотехнологични и аерокосмически проектиEnduroSat,която при започване на 2023 година изстреля собствен спътник на борда на ракетата Falcon-9 на SpaceX.

Академията на Дарик радио номинира за „ Мъж на годината “ 2023 година още баскетболистът Александър Везенков, приет от НБА за един от най-продуктивните играчи на “Сакраменто Кингс ” и Георги Господинов - първият български публицист, отличен с влиятелната, интернационална литературна премия “Букър ”.

Решаващият глас в присъждането на оценката обаче бе на публиката, която имаше опция да гласоподава в платформата manoftheyear.bg до 30 април. 48% от гласовете в анкетата на уеб страницата бяха за спечелилия Райчо Райчев.
По традиция награди бяха раздадени и в още няколко категории:
В категория “Легенда ” бе отличен един от най-хубавите полузащитници в националния тим, футболистът и треньор Красимир Балъков, а премията му бе връчена от дългогодишния журналиста в спортната редакция на Дарик радио Стефан Стоянов.

В категорията “Смело сърце ” бе отличен 14-годишният Никола Байкушев, който самичък се втурна да гаси пожара до бургаското езеро Вая през март 2023 година. Това е най-младият мъж, който получава премия, в цялата история на състезанието „ Мъж на годината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР