С над 20 събития в програмата, подходящи за фенове от

...
С над 20 събития в програмата, подходящи за фенове от
Коментари Харесай

Националният фестивал за настолни игри Board Game Fest се завръща в село Чавдар на 15 и 16-ти юни

С над 20 събития в програмата, подобаващи за почитатели от всички възрасти, тазгодишното издание на фестивала дава обещание да е най-вълнуващото до момента

Светлин Желев 1:50 | 31.05.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 12:08 | 28.05.2024

Toyota, Subaru и Mazda демонстрираха компактни ДВГ, които не се нуждаят от бензин или дизел – те могат да работят на водород

IT НовиниДаниел Десподов - 16:33 | 27.05.2024

Ерик Шмидт: „ След 5-10 години изкуствените интелекти ще основат собствен личен език и ще се обединят. Ние не знаем какво да вършим с това “

ТелефониСветослав Димитров - 13:52 | 27.05.2024

Две функционалности, които би трябвало да бъдат задействани в камерата на Xiaomi, с цел да се усъвършенства качеството на фотосите

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

За трета поредна година националният фестивал Board Game Fest 2024 ще посрещне в село Чавдар почитателите, както и всички запалянковци, които демонстрират интерес към необятния свят на настолните игри. Събитието, което се провежда от екипа на онлайн плана за разискване на настолни игри и обвързваните с тях тематики – CollectiveView с поддръжката на Община «Чавдар», ще се организира на 15 и 16 юни и дава обещание да бъде най-вълнуващото до момента, с помощта на съдействието с необятен набор от участници, в това число клубове за настолни игри, общности, известни лица, издатели, търговци и основатели на игри.

Програмата тази година е още по-богата и включва над 20 събития –  тематични шампионати, работилници, панелни полемики, състезания, томболи, куизове, книги-игри, 3D принт и детски игри. Изложението в границите на фестивала ще показа в обособени панели игри, основани от българи, дружно с такива, които са преведени на български език и интернационалните игри, отличени със международни влиятелни награди.

През 2024 за гостите на Board Game Fest има готова и специфична изненада – Георги Арсов, надареният музикант, прочут от голям брой изяви, измежду които и тази в «Гласът на България», ще изнесе специфичен акустичен концерт от геймър за геймъри в първата вечер на фестивала, както и ще бъде водещ на една от полемиките онлайн на сцената на събитието.

„ Board Game Fest е отлично двудневно развлечение измежду природата и в света на настолните игри, уместно както за почитателите на настолните игри, по този начин и за хора, които в никакъв случай не са играли, само че желаят да изпитат нови страсти и занимания със своето семейство или другари. “, споделят уредниците от CollectiveView – Цветина и Михаил Лунгарови.

Освен да се насладят на главната стратегия, след нейното привършване, гостите на фестивала ще могат да се възползват от цялата територия, на която той се организира като свободна зона за игра. Също по този начин ще могат да посетят въжения парк и стените за катерене, модерния фолклорен център, построен по западен модел, естествените забележителности и археологическия парк Тополница, с които село Чавдар от дълго време е известно. Преживяването е уместно за хора с деца, за фенове на къмпингуването, а добре пристигнали са и домашните любимци.

Информация за превоза от София до Чавдар може да откриете на уеб страницата на събитието. На място в Чавдар е налична и зарядна станция за електрически автомобили. Мероприятието е уместно за посещаване с кемпер, за палатки, за еднодневен пикник или за пребиваване с настаняване в Чавдар и района.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР