поиска от Върховния съд да блокира рестриктивния закон в щата

...
поиска от Върховния съд да блокира рестриктивния закон в щата
Коментари Харесай

Байдън иска Върховният съд да блокира спорната забрана за аборти в Тексас

поиска от Върховния съд да блокира рестриктивния закон в щата Тексас, който постанова съвсем цялостна възбрана на абортите, съобщи BBC.

Това се случва, откакто федерален апелативен съд възвърне закона.

Върховният съд цитира процедурни въпроси, когато предишния месец реши да не се намесва, с цел да блокира.

Законът не разрешава абортите след разкриване на ​​сърдечния темп на плода - разбиране, оспорено от медицинските управляващи. Изключение се прави по медицински аргументи, само че не и за случаи на обезчестяване или блудничество. Лекари, които правят аборти, могат да бъдат наказани.

Критиците настояват, че тази наредба, която дава и парични награди за тези, чиито правосъдни каузи са сполучливи, разрешава на хората да работят като ловци на глави против аборт.

Президентът Байдън се зарече да се бори със възбраната на Тексас, като се базира на конституционните права на американците.

В отговор на иск на Министерството на правораздаването по отношение на закона на Тексас, окръжният арбитър на Съединени американски щати Робърт Питман в Остин, Тексас, предходната седмица издаде предварителна заповед, която стопира осъществяването му, наричайки го " жестоко противоконституционно нарушаване. Но Апелативен съд дейно възвърне възбраната в Тексас.

Очаква се Министерството на правораздаването публично да подаде жалбата си през идващите дни.

Решението на Върховния съд - който има консервативно болшинство - ще се следи от близко в Съединени американски щати. Първоначалният му отвод да се намеси се преглежда като удостоверение на консервативните му пристрастености след назначения от някогашния президент Доналд Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР