Погребението на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони е днес.

...
Погребението на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони е днес.
Коментари Харесай

Ден на траур в Италия, погребват Берлускони

Погребението на някогашния министър председател на Италия Силвио Берлускони е през днешния ден. По този мотив в Италия е разгласен ден на народен печал.

Берлускони умря в понеделник в болничното заведение „ Сан Рафаеле “ в Милано поради заболяване от левкемия. Погребението ще е с държавни почести в катедралата на Милано от 16 часа.
-->
На опелото ще участва президентът Серджо Матарела, цялото държавно управление с премиера Джорджа Мелони, някогашните министър председатели Марио Драги и Марио Монти, всички сенатори и депутати от партията " Форца Италия ", учредена от Силвио Берлускони, чиновниците на фирмите основани от него – " Фининвест " и " Медиасет ", двата футболни тима - Милан и " Монца ", представители на другите партии. Европейският съюз ще бъде показан от Паоло Джентилони.

Ще участва унгарския министър-председател Виктор Орбан, чакат се и други високопоставени задгранични посетители, както и представители на дипломатическия корпус.

В катедралата ще бъдат позволени единствено 2000 души, за публицистите няма отделено място. Отвън се чакат над 20 000 души.

Огромен е международният интерес да се отрази събитието, на което ще бъде казано последно " довиждане " на една от най-важните и авторитетни персони освен в политиката, в предприемачеството и спорта както за Италия, по този начин и отвън нейните граници за над половин век - Силвио Берлускони - татко на италианската частна телевизия, министър-председател за 3339 дни, народен представител, сенатор и евродепутат, съобщи БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР