/Поглед.инфо/ Развитието на настъпателното и отбранителното въоръжение става циклично и

...
/Поглед.инфо/ Развитието на настъпателното и отбранителното въоръжение става циклично и
Коментари Харесай

Поредните изпитания на противоракетната система на САЩ Aegis завършиха неуспешно

/Поглед.инфо/ Развитието на настъпателното и отбранителното въоръжение става циклично и взаимосвързано. С други думи, усъвършенстването в областта на средствата за нахлуване неизбежно довежда до аналогични промени в отбранителната сфера. Предвид това, опитите на разнообразни страни в света, изключително Съединени американски щати и Русия, да получат предимство в тези области наподобяват изцяло оправдани, та нали съществуването на изострен меч и здрав щит е залог за суверенитета и териториалната целокупност на всяка настрана взета страна.

Особено внимание през последните години се отделя на развиването на средствата за въздушно и нуклеарно нахлуване и като разследване, противодействащите им системи. Флагман в тези сфери, съгласно множеството специалисти, е Русия, защото нейните най-нови нуклеарни ракети, изключително междуконтиненталните балистически, на практика са неуловими за американската система за противовъздушна защита. Съединени американски щати, все пак, не оставят опитите си да завладяват водачеството, въпреки че се получава при тях много неубедително. Като образец за това може да послужи резултата от последното тестване на зенитната ракета SM-3, с която е оборудван комплекса на американската световна система ПРО „ Иджис “ (Aegis).

Изстрелването на противоракетата се състоя предходната седмица и, както установяваха в Пентагона, не се увенча с триумф. При това предидущото сходно тестване се състоя през юли предходната година, само че и то се оказа неуместно. Забележителното в тази обстановка е това, че точно на тази ракета Вашингтон разпорежда огромни очаквания, защото тя е главно и перспективно средство за унищожаването на въздушни цели, включително балистически ракети и бойни глави на оттатък атмосферни височини.

По подобен метод, поредицата от неудачни тествания на основния детайл на американския нуклеарен щит приказва за това, че Съединени американски щати в действителност са обезоръжени пред средствата за нуклеарно нахлуване на Русия. В същото време Русия още в този момент има система от Противовъздушна отбрана С-400, която по всички съществени индикатори превъзхожда задграничните аналози.

Превод: Магдалена Желязкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР