Подписването на споразумение за гаранции за сигурност за Украйна е

...
Подписването на споразумение за гаранции за сигурност за Украйна е
Коментари Харесай

Ето го условието на Украйна, за да подпише споразумение

Подписването на съглашение за гаранции за сигурност за Украйна е допустимо единствено след връщането на съветските войски на позициите им от 23 февруари 2022 година Това съобщи на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации непрекъснатият представител на Украйна в международната организация Сергей Кислица.

Той акцентира, че страните в руско-украинските договаряния ще продължат консултациите за подготовка на съглашение за даване на гаранции за сигурност на Украйна. Кислица изясни, че става дума за „ механизма за въвеждане на режим на преустановяване на огъня, евакуиране на войски и други въоръжени формирования, безвредно действие на филантропичните коридори, както и замяна на починали и освобождение на военнопленници и цивилни. " „ Подписването на съглашение за гаранции за сигурност ще бъде допустимо единствено след връщането на всички съветски въоръжени формирования на позициите им от 23 февруари 2022 година “, акцентира украинският непрекъснат представител.

Според Кислица установяването на преустановяване на огъня и деескалация в Украйна няма да се случи скоро. „ Разговорите в Истанбул демонстрират, че Русия може да е подготвена да продължи напред, само че към момента има дълъг път към стабилно преустановяване на огъня и всеобхватна деескалация “, сподели той.

Във вторник в Истанбул се организираха диалози лице в лице сред делегациите на Москва и Киев. След срещата ръководителят на съветската делегация Владимир Медински сподели, че Руската федерация е получила писмени оферти от Украйна за съглашение сред страните. Той добави, че Москва, откакто прегледа тези начинания, ще направи контрапредложения. Освен това, уточни политикът, Москва прави „ две стъпки към” Киев и предлага срещата на президентите Владимир Путин и Володимир Зеленски да се организира по-рано от плануваното – по едно и също време с парафирането на кротичък контракт на равнище външни министерства. А съветските военни ще понижат интензивността си в киевско и черниговско направление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР