Подписка срещу решение на Министерството на земеделието, с което се

...
Подписка срещу решение на Министерството на земеделието, с което се
Коментари Харесай

Ковачевци скочи срещу министерско решение

Подписка против решение на Министерството на земеделието, с което се не разрешава спортният лов на риба в язовир „ Пчелина “, е стартирала в община Ковачевци. За часове са събрани над 150 подписа, като самодейността продължава, заяви кметът на общината Васил Станимиров.

Протестът е адресиран до министъра на земеделието Десислава Танева, регионалния шеф Емил Костадинов и кмета на Перник Станислав Владимиров. Местните и хората, които през топлите месеци живеят в общината, са срещу решението на министър Десислава Танева, с което рибарите с платени в ИАРА риболовни билети нямат право да ловят риба в язовира.

„ Това решение вреди на туризма в нашата община, а претекстовете, с които се не разрешава риболовът, не са ясни. Нашият регион е с доста туристически обекти, а язовирът привличаше и рибари от целия район. Това е язовир от дребното в страната държавна благосъстоятелност с позволен до момента състезателен лов на риба и решението да се забрани е необяснимо “, счита кметът Васил Станимиров. По думите му предходната година водоемът е бил презарибен, в него нямало предпазени типове, а съгласно експерти на ИАРА поради високата температура на водата през предишното лято и многото риби част от тях измрели от дефицит на О2. Каракуди, бабушки, шарани, бяла риба, костури населяват водите на язовира. Жителите на общината са заинтригувани от развиването на туризма и упорстват за анулация на това министерско решение. Оказва се, че в района за състезателен лов на риба са единствено реките Струма, Конска, Светля и Косматица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР