Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати писмо с

...
Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати писмо с
Коментари Харесай

Евродепутатът Ангел Джамбазки: „Шефчетата“ на „Payhawk“ да кажат дарявали ли са „кеш“ на „Промяната“

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати писмо с искане за пояснение до лидерския екип на компанията „ Payhawk “. Това се случва в резултат на видео обява в формалната страница на Политическа партия „ Продължаваме промяната “, в която излиза наяве, че  госпожа Лена Бориславова, посредством направена от нея финансова скица, цели да „ изпере “ нелегално финансиране на политическата партия посредством фиктивни дарения от лица, които имат законни приходи и могат официално да дарят „ 10К “.

 

Видно от финансовия доклад пред Сметната палата на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ за направените дарения към тях, единствено през 2023 година лица с имена Христо Борисов, Константин Дженгозов и Бойко Караджов са дарили надлежно сумите от 20,000 лева, 5000 лева и 4452 лева Даренията, направени от лицата Христо Борисов, Константин Дженгозов и Бойко Караджов, са направени в интервала от 20.09.2023 година до 05.10.2023 година, в границите на предизборната акция, категорично приети от управлението на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ като „ търсене на дарения ” в тяхната обява.

 

„ Обръщам се към съоснователите и шефове на компанията забъркана в абсурда, тъй като считам че българските жители заслужават изясненост. Те ли са лицата, дарили тези суми на Политическа партия „ Продължаваме промяната “ и имали ли са взаимоотношения те или техни компании с държавния бюджет, както и с финансиранията на локално, национално и европейско равнище? “ съобщи Джамбазки.

 

Джамбазки също по този начин акцентира двойният стандарт в етичните правила на „ Промяната “. След като в продължение на години окупираха моралното предимство, що се отнася до върховенството на закона и битката с корупцията, в този момент виждаме по какъв начин те мълчат гузно и позорно. Българското общество има потребност от отговори и тази серия от записи не трябва да бъде подминавана с лека ръка. Политическа партия „ Продължаваме промяната “ свърши задоволително политически изменничества по отношение на националните ни ползи и те и хората, които ги финансираха би трябвало да дават отговор за дейностите си.

 

Писмото на Ангел Джабмазки може да видите ТУК - Payhawk

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР