Подмяната на областните директори на МВР е неотложна промяна и

...
Подмяната на областните директори на МВР е неотложна промяна и
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Смените в МВР имат превантивен ефект

Подмяната на регионалните шефове на Министерство на вътрешните работи е неотложна смяна и организационна промяна поради чувството на последните избори за корист с държавния инструментариум за облагодетелстване на политически сили, които са били в ръководството до момента. Но би трябвало да се изхожда и от кардинална позиция на база професионални качества и резултати, реализирани през последните години, до момента в който те са заемали управителни позиции. Това сподели в предаването 12+3 на БНР Цветан Цветанов, ръководител на Политическа партия „ Републиканци за България “, някогашен министър на вътрешните работи.

Според него промените имат предпазен резултат, „ тъй като всеки ще знае, че би трябвало да си извърши служебните отговорности “.

„ Притеснително ще бъде, в случай че тези назначения се вършат на политически принцип, а не на справедлив “.

По думите на Цветанов служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е „ много изострен в държанието си и позволява неточности в информационната тактика “, давайки образец с изявлението му в народен ефир и настояването му за премахване на публицисти от ефир.

„ Всяка промяна би трябвало да се прави със съществено разяснение за какво “.

Цветанов съобщи, че би било проблем, в случай че президентът, министър председателят и ръководителят на Народното събрание са получавали друга по меродавност информация от службите. Той счита, че дългите неплатени отпуски са неверен ход за опазване на постове на шефовете на ДАНС и на ДАР.

„ Когато има промяна на ръководството, постоянно има сходни рокади. Оставките ще бъдат взети, в случай че бъдат подадени, или ще се върви към промяна на ръководителите на специфичните служби “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР