Подменят се суровини, за да се промени крайният продукт. Това

...
Подменят се суровини, за да се промени крайният продукт. Това
Коментари Харесай

Проф. Донка Байкова обясни кои плодове и зеленчуци са най-витаминозни

Подменят се първични материали, с цел да се промени крайният артикул. Това е неприемливо. Изискването към етикетиране би трябвало да стане с правилник от Европейски Съюз. Да не се пуска на пазара храна, която позволява здравословни взаимни отстъпки. Това съобщи Александър Йоцев, ръководител на Съюза на търговците на храни в утринния блок на Българска национална телевизия.
Предпочитайте районни и локални зеленчуци и плодове, предлагат от международните организации. Плодовете и зеленчуците създадени на 80 км от обитаемото ни място са най-витаминозни и не са пръскани с толкоз консерванти ", сподели още проф. Донка Байкова, експерт по хранене и диететика.

Проф. Донка Байкова поучава какво да създадем с яйцето, откакто го обелим, само че преди да го консумираме
" От 30 мл. вода на кг се нуждае един зрял човек, а през лятото двойно ", добави тя.
" В млечните артикули се съдържат повече мазнини, а не белтъчини ", разкри проф. Байкова.

Проф. доктор Донка Байкова: Постът чисти слабите и дефектни гени от тялото

" Наблюдаваме една трайна наклонност за увеличение на българското произвеждане. И тази година потегли доста добре, само че климатичните фактори до накъде пречат на процеса. Очакват се загуби по полето и понижаване на предлагането на българска стока. Въпреки неприятното време има задоволително количество предложение. Няма рецесия на пазара, няма катаклизми. Спекулациите са невъзможни все още ", съобщи Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите.

Розовият домат се продава на цена сред 1,30 и 1,60 лв.. При краставиците има леко оскъпяване спрямо предходната година. Миналата година беше доста неприятна за ябълката. Тази година се чака добра годишна продукция и нивото на цените на ябълката все още са леко по-високи спрямо предходната година. Лошото време оказа въздействие и върху прасковите и кайсиите. Задържа се нивото на цени, аналогични на предходната година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР