За проблеми в търговията на дребно с лекарствени продукти, алармират

...
За проблеми в търговията на дребно с лекарствени продукти, алармират
Коментари Харесай

Проблем с лекарствата, изплащани от НЗОК

За проблеми в търговията на дребно с лекарствени артикули, сигнализират фармацевти. Те показват, че поради софтуерен проблем НЗОК стопира заплащането към аптеките по избрани предписания, което ги води към финансов нокаут. Поне по този начин сочат в декларацията си самите фармацевти. И предизвестяват, че в случай че казусът не се реши, има заплаха част от тях да прекратят своите контракти с НЗОК и обитаеми места да останат без обслужване по Здравната каса.

От 1 април аптеките са длъжни да верифицират медикаментите, които постъпват. Касата засича това. Само че НЗОК получава информация от Българската организация за верификация на медикаментите, че има неточности.

Продажбата на медикаменти отвън аптеките крие опасности

Такъв е образецът с фармацевта Димитрий Тюлеков от Благоевград. „ Връщайки информацията от Организацията за верификация на лекарствените средства, излиза, че за 1 минута съм верифицирал 1 флакон 44 пъти. При нас в програмата демонстрира естествена верификация ”, обясни  Димитрий Тюлеков.
 
 istock istock
„ Информирахме всички институции. Аптеките отхвърлят повече да работят гратис. Получава се по този начин, че НЗОК споделя: „ Вие нямате право на надценка ”, а Национална агенция за приходите споделя: „ Вие дължите Данък добавена стойност ”, съобщи доктор Константин Качулев.
 
Повече гледайте във видеото.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР