Атина бори пандемия от затлъстяванеМинистерството на здравеопазването в Гърция създава

...
Атина бори пандемия от затлъстяванеМинистерството на здравеопазването в Гърция създава
Коментари Харесай

Накратко

Атина бори пандемия от затлъстяване
Министерството на здравеопазването в Гърция основава Асоциация на правоспособните диетолози. Целта е да се разпространява вярното хранене. Затлъстяването е пандемия, засягаща мощно децата и юношите в страната. По последни изследвания 44% от децата страдат от него. Като резултат 54 на 100 са с ортопедични проблеми, а 25 % - със сърдечни проблеми.

Забраниха фойерверките в Кипър
В Кипър не разрешиха потреблението на фойерверки, откакто предходната седмица избухнаха два огромни пожара, породени от погрешно боравене с пиротехнически средства. Глоба до 50 000 евро се постанова за палене на огън в горски региони. Страната е обхваната от продължителна суша и високи температури.

20 военнослужещи починаха при детонация в Камбоджа
Най-малко 20 военнослужещи починаха при детонация във боен обект в югозападната част на Камбоджа. Не се оповестява броят на ранените. Преди гърмежа в постройката е избухнал пожар. Причините за детонацията са неразбираеми.

Торнадо в Южен Китай умъртви минимум петима
Петима души починаха, а 33 са ранени при торнадо в южния китайски метрополис Гуанджоу. По публични данни бурята е нанесла вреди на 141 индустриални обекта, само че няма срутени жилищни здания. Скоростта напразно е била 20 м/с.

155 починаха при наводненията в Танзания
Най-малко 155 души са починали при наводнения и свлачища в Танзания в резултат на проливните дъждове, породени от Ел Ниньо. Около 200 000 души и над 51 000 семейства са наранени от бедствието. Сходно е ситуацията в прилежащите Кения и Бурунди. Обявена е филантропична рецесия в района.

Вулкан изригна в Източна Индонезия
Вулканът Ибу в Източна Индонезия изригна и изхвърли дирек от пепел до 3,5 км над кратера. Властите приканиха хората да носят маски и очила, с цел да се предпазят от сипещата се вулканична пепел.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР