Руските войски продължават да се приближават към град Часов Яр

...
Руските войски продължават да се приближават към град Часов Яр
Коментари Харесай

“Не могат да си повдигнат главата”. Кой принуди ВСУ рязко да си смени тактиката

Руските войски не престават да се доближават към град Часов Яр от няколко направления по едно и също време - с поддръжката на авиация и артилерия. За протичащото се наоколо до стратегически значимо обитаемо място - в публикацията!

Без нито един изстрел

В полумрака на мазето радиото хрипти непрестанно: командирът на щурмова рота с позивна “Шпак ” предава точните координати на операторите на дроновете. Само на няколко километра четирима от неговите бойци лежат в цялостен мрак под изгорели бронирани машини и чакат по-нататъшни заповеди. Тяхната задача е да се движат напред по двама, да завладяват землянката и да правят интервенции по пречистване.

„ Може да се каже, че действаме като очи “, изяснява ръководителят на отряда на БПЛА с позивна “Кьолн ”. “ Постоянно висим в небето: указваме на щурмовия аероплан къде да се движи, местоположението на силите на Укровермахта, техния брой и придвижвания. Теренът е сложен, не можете без водачи в небето ”, добавя той.

Докато пехотинци си почиват в неподготвено скривалище, с цел да не бъдат засечени от дронове, Дронът на оператора с позивна “Земната пчела ” излетява за промяна на батерията.

„ Необходимо е да се управлява всяка стъпка на момчетата, а зарядът, според от метеорологичните условия и противодействието на електронната война, е задоволителен единствено за 10 до петнадесет минути. Когато е разводнен с повече от 50 %, щурмовакът намира прикритие и чака “, споделя боецът.

Бързо „ сменяйки перките “, както се показва армията, дронът се издига в небето и след няколко минути групата възобновява деликатното си нахлуване.

„ А тук, в мазето, напрежението е колосално и е доста по-трудно за момчетата на земята “, продължава Земната пчела, координирайки придвижването на първите двама, „ Във всеки миг те могат да бъдат открити, бомбардирани, атакувани с безпилотни летателни апарати камикадзе, прицелени от минохвъргачки, да открият огън от автомати, картечници и снайперски пушки “.

Ескортират тъкмо два часа, като този път щурмът се разиграва без нито един изстрел. Украинските бойци, под непрекъснат огън, напущат позициите си и се отдръпват към идната отбранителна линия.

„ За страдание, нещата не постоянно вървят по този начин безпрепятствено “, прибавя Кьолн, „ Вчера, да вземем за пример, един човек почина, врагът по-късно хвърли още 13 гранати върху натрупа - или се упражняваха на акуратност, или се гавреха, само че беше отвратителна панорама ”, добавя той.

Анализ на укреплението

Докато щурмоваците се закрепват, стартира да просветва. И за двете страни това е времето за доставка на муниции, храна и ротация. Когато слънцето изгрява, няма придвижване. Но в небето, в допълнение към непрекъснато кръжащите разследващи хеликоптери, интензивно кръстосват дронове камикадзе.

„ Нашето въздушно разузнаване преди малко засече врага в една от землянките “, споделя операторът на ФПВ-дронове с позивна „ Барсик “, „ Ние, гаубицата, и 120-та минохвъргачка ще работим по укреплението и или унищожаваме бойците, които са се укрили там ”, добавя той.

Барсик доближава задачата си безусловно за минута. Първото изпускане на бомба е тъкмо, само че по някаква причина боеприпасите не детонират. Второто удря дървения под на землянката, последван от няколко мини. Войниците от блока за обективно ръководство рапортуват: вътре към този момент няма придвижване.

„ Напоследък околните борби станаха необичайност “, изяснява операторът на хеликоптера, „ Под нашия напън Укровермахтът от ден на ден хвърля пушек от своите безпилотни самолети и се отдръпва под прикритие ”, добавя той.

Сложен терен

На пръв взор теренът тук е същият като в целия Донбас: полета и редки горски насаждения. Под Часов Яр обаче има много впечатляващи промени в надморската височина. Позициите на ВСУ са 70-80, даже 100 метра по-високи от съветските. Колкото по-близо до града, толкоз повече хълмове. Това доста усложнява настъплението.

„ Случва се хеликоптерът да прелети над рид и връзката да се загуби “, споделя Барсик, „ Добре е, че има специфичен програмен продукт, с помощта на който „ птичката “ автоматизирано се издига, с цел да улови сигнала ”, добавя той.

Средствата за заглушаване също пречат. Електронната война се употребява интензивно и от двете страни.

„ Това е сериозен проблем “, признава Кьолн, „ Трябва да търсим прозорци в радиощита на врага, а без нашата поддръжка не е допустимо нахлуване ”, добавя той.

В самия Часовой Яр БТР и артилерия поразяват позициите на ВСУ. В Киев няма загадка: загубата на града е единствено въпрос на време.

Това обитаемо място е стратегически значимо: то отваря пътя към последните огромни градове на ДНР под контрола на ВСУ - Константиновка, Дружковка, Краматорск и Славянск. С освобождението им борбата за Донбас ще завърши.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед48747 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед45999Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед65679Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед26932Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед19581Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78738Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77834„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77452В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР