Субсидии за още $81 млрд.Западът се сблъсква с КитайСуперсилите, водени

...
Субсидии за още $81 млрд.Западът се сблъсква с КитайСуперсилите, водени
Коментари Харесай

Луда надпревара за полупроводници

Субсидии за още $81 милиарда
Западът се сблъсква с Китай

Суперсилите, водени от Съединени американски щати и Европейския съюз, са насочили близо 81 милиарда $ за основаването на идващото потомство полупроводници, което изостря международния конфликт с Китай за превъзходство в региона на чиповете.

Това е първата вълна от близо 380 милиарда $, отделени от държавните управления по света за компании като Intel за увеличение на производството на по-мощни микропроцесори.

Увеличението докара до сериозен поврат в съперничеството сред Вашингтон и Пекин във връзка с авангардните технологии, което ще дефинира бъдещето на международната стопанска система, написа “Блумбърг ”.

Разходите на Съединени американски щати и съюз-ниците им за чипове съставляват ново предизвикателство за политиката на Пекин, провеждана от десетилетия. Инвестиционните проекти доближиха сериозен миг в Съединени американски щати, където предишния месец публични лица показаха безплатни средства в размер на 6,1 милиарда $ за Micron Technology, най-големия американски производител на чипове за компютърна памет.

Това беше последната безплатна помощ в размер на няколко милиарда $ за съвременно дружество за произвеждане на чипове в Съединени американски щати, с което се изчерпват уговорките за близо 33 милиарда $ на компании, измежду които Intel, TSMC и Samsung Electronics.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР