Изконният ни опонент беше, е и си остава паралелната държава

...
Изконният ни опонент беше, е и си остава паралелната държава
Коментари Харесай

Опонентът ни е паралелната държава

„ Изконният ни конкурент беше, е и си остава паралелната страна и задкулисието, чиято еманация, основател, покровител и разрастващ във всякаква роля е ГЕРБ и Бойко Борисов, без значение дали се съчетава с Движение за права и свободи или ПП-ДБ. Българска социалистическа партия е единствената партия, която годините устоя да не скочи в прегръдката на Борисов ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг, на който направи доклад на работата на ПГ " Българска социалистическа партия за България " в 49-ото Народно събрание.
" Внесохме 19 закона, направихме сред първо и второ четене на закони 180 оферти. Внесохме 27 планове на решения, от които 3 са за искане на избор на съмнение. Направихме 39 заявления в Народно събрание. Зададохме 384 питания и въпроси към министри за разнообразни политики. Предизвикахме 18 чувания и сме заставали пред медиите над 75 пъти ", регистрира Нинова.  По думите й това е сухата статистика за работата ни, зад която се крие доста труд и старания.
" Не изневерихме на хората, които ни изпратиха в Народното събрание. Българска социалистическа партия е партията, която докара до нарастване на МРЗ до 50% от междинната. Внесохме закон за приходите за физическите лица, с който желаеме да помогнем на младежите до 26 години да не заплащат налог върху заплатите си. Направихме предложение тези, които получават заплата до прага на беднотия да не заплащат данъци и компенсацията за дете до 2-годишна възраст да бъде равно на МРЗ ", акцентира Нинова.
" За възрастните поискахме преизчисляване на пенсиите с нов коефициент от 1,35%. Увеличението на заплатите на военните е и част от приноса на Българска социалистическа партия ", разясни тя.
Отлагането на либерализацията на пазара на ток е наша горделивост, тъй като помогнахме на милиони фамилии да не им се усилват сметките за ток, показа Нинова.
Тя напомни приноса на Българска социалистическа партия за Закона за Министерство на вътрешните работи, в който се пазят трудови и синдикални права, възнаграждение на нощен труд, възнаграждение на обезщетение за трудова акцидент и увеличение на заплатите в бранша.
Нинова се базира и на промени в Закона за енергетиката, в който се урежда работното време на служащи в ПАВЕЦ, както и на други закони, касаещи трудови и синдикални права на служащи и чиновници.
„ Голямата ни борба беше по Закона за груповите искове в отбрана на хората от злоупотребите на мобилните оператори. Внесохме сигнали до КОНПИ и до основния прокурор за корупционни схеми и практики.
Наше е предлагането да се усилят наказванията за каналджиите на мигранти, лишаване на имуществото им и да няма условни присъди “, изясни Нинова.
По предложение на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ в Наказателен кодекс са се  нараснали наказванията за пияни и дрогирани водачи,  за лишаване на МПС, както и за детска порнография.
„ Българска социалистическа партия не влезе в сглобки, в сделки за постове, за регулатори, за министерства, макар предложения за това. Останахме твърди и поредни в борбага със задкулисието и паралелната страна, които в това Народно събрание бяха легализирани, изпрани и узаконени най-много през измененията в Конституцията. БСПо ставаме безапелационна опция на това “, заключи Нинова.
Със своята работа социалистите са защитили обществената стратегия и общественото лице на партията с борбата си за правата на трудещите се, за увеличението на приходите и битката с бедността и неравенствата.
„ Ще останем в тази линия на държание и в идващия парламент, тъй като считаме, че това са огромните проблеми на България. Кражбите и корупцията по времето на Борисов лишават 10 милиарда лева на България. След последните 9 месеца несъмнено са повече. Ако се преборим за тези пари и най-малко част от тях се върнат там, където им е мястото, ще има пари за всичко. За нас най-важното е стопанската система и промишлеността, с цел да обезпечава приходи и те да отиват за същински промени в образованието, опазването на здравето, обществената сфера и битката с демографската злополука “, безапелационна бе  Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР